מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עיכוב מתן תשובה מוועדה מחוזית לאישור טיפול ivfורד28/02/2020
רופא הנשים שלי כתב טופס בקשה לטיפול ivf ראשון עבור ועדה מחוזית של הקופה. זו מתעכבת במתן תשובה כבר חודש. האם הדבר אומר שהתשובה שלילית? התעלמות פירושה תשובה שלילית? באפריל ימלאו לי 45. האם זו הסיבה? האם ועדה יכולה לא לאשר זכאות לטיפול אחד של ivf אם המטופלת אינה סובלת לפי הבדיקות ההורמונליות מבעיית פריון אלא מבעיית גיל?... לא היו לי הריונות קודמים (מעולם לא ניסיתי) ולא הזרעות. אולי יצא לרעתי שבדיקות הדם ההורמונליות שלי יצאו מעולות והן מראות שאין שום בעיה להיכנס להיריון? (שני רופאי נשים אמרו לי בחודש האחרון שאין לי שום בעיה הורמונלית ושטכנית - לפי הבדיקות - אני יכולה להיכנס להיריון טבעי או דרך הזרעות. אגב, באולטרסאונד ספירת זקיקים מצאו אצלי 8, ביום 3 של המחזור, ללא טיפולים). האם אפשר לעבור בבית חולים ציבורי טיפול ivf ללא אישור הוועדה המחוזית הזו? האם אפשר יהיה לפחות להקפיא ביציות בגיל 45 אם המצב ההורמונלי מצוין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב
פרופ` דוד בידר28/02/2020ביציות מקפיאים עד גיל 41.
לעניין הועדה, הרי עד גיל 45 עושים, אומנם, טיפולי הפריה.
לעניין החשוב, לא יודע מה זה שאת יכולה ״טכנית״ להיות בהריון.
האמת היא שאין סיכויים בגילך ולאור הדבר שלא ילדת בעבר , להצליח בהפריה חוץ גופית.
אם הרופאים שיעצו לך שאת יכולה להרות בעזרת הזרעה , תעשי הזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתך מפתיעה
ורד28/02/2020למה אין סיכויים? גם הסטטיסטיקה העגומה ביותר מדברת על סיכויים נמוכים אבל לא על העדר סיכויים. לראייה, למעלה מ700 נשים בנות 45 ומעלה יולדות מדי שנה בישראל ורבות מהן - ללא תרומת ביצית, ולחלקן זהו ילד ראשון (כלומר הן אינן נשים ולדניות). אני מניחה שלפחות חלקן של הנשים הללו נעזרו בשירותי רפואה של טיפולי ivf. האם כרופא מומחה פריון מעולם לא ראית אשה בת 44 או 45 מצליחה להיכנס להיריון גנטי ראשון ולממשו? האמנם טיפולי ivf אפקטיביים רק אם מימשו כבר היריון? אשר לי, מעולם לא ניסיתי להיכנס להיריון, אולם אם יש בידיי בדיקות מעולות וגנטיקה טובה והיסטוריה משפחתית מוצלחת (שתי סבתותיי הביאו ילדים בגילאי 40 ומעלה, שנים לפני שחלמו על טיפולי הפרייה), אז למה לא לאפשר? אם מלכתחילה פוסלים על סמך גיל, למה בכלל מבקשים לעשות בדיקות דם הורמונליות, אם אין להן שום חשיבות? ולגופו של עניין, האם אפשר לממש טיפול ivf בבית חולים ציבורי אם יש טופס 17 גם ללא הוועדה המחוזית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפתיעה
פרופ` דוד בידר28/02/2020קודם כל אני יפתיע בדבר שלא ברור לך.
אין אישור מגיל 45 ומעלה לבתי המרקחת לנפק תרופות פריון.
בתי חולים לא מקבלים לטיפול נשים שמלאו להן 45 שנה.
עד גיל 45 בדיוק, הקופות מאשרות טיפולי פריון.
נשים מעל גיל 44, שלא ילדו בעבר, לא מצליחות בכלל בטיפולי הפריה אך יכולות, באופן קלוש, להרות ספונטני.
זאת לפחות הסטטיסטיקה ביחידות ההפריה בארץ.
הרבה רופאחם ״ מנצלים״ את אישורי הקופה ועושים הפריות לכל אישה שרוצה ומסבירים פחות על הסיכויים.
כמובן שאם ורם הגעת לגיל 45 ומעוניינת לעשות טיפולים בגיל קרוב ל45 אז את יכולה.
לדעתי זה בזבוז זמן.
כמובן שאת לא חייבת לקבל את מה שאני יודע מנסיון רב שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
פרופ` דוד בידר29/02/2020אם טרם הגעת לגיל 45....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ורד29/02/2020תודה על המענה. אני קוראת הרבה על הנושא, וזו הפעם הראשונה שאני נתקלת בטענה שלא היה ולו מקרה אחד בהיסטוריה העולמית שאשה נכנסה להיריון ראשון דרך טיפול ivf בגיל 45 (או חודשים ספורים לפני 45) וסיימה אותו בהצלחה. לפיכך, מקווה שאהיה תקדים עולמי ואולי אף אכנס לספר השיאים של גינס אם אצליח. נשאר לי רק לבדוק איך משיגים תרופות פריון בגיל 45 ואם זו עבירה על החוק למכור תרופות פריון לבת 45.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר29/02/2020לא דיברתי על היסטוריה עולמית.
בארצנו לא היה, עשינו בעבר עד גיל 47, ולא היה.
אין פה עניין ״ חוקי״ לעניין התרופות. פשוט לא ימכרו לך בבתי מרקחת. אולי יכולה להשיג ממטופלות שנשאר להן.
בכל אופן את מחפש באור המנורה או הפנס דבר שאבד לך בכלל במקום אחר בחושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר29/02/2020מחפשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)