מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה ההגיון בבדיקת העמסת סוכר שאינה בריאה לגוף?גלית28/02/2020
שלום רב, מה ההיגיון בבדיקת העמסת הסוכר זה כל כך לא בריא לגוף אני חושבת שזה לא מייצג כלום כי ביום יום למה שיהיה עומס שכזה על הגוף?
אשמח להסבר.
דבר שני עשיתי העמסת סוכר 50 יצא מעט גבוה 155.
הרופא התקשר שאעשה את ה100. אני רואה המון נשים שבוחרות לא לעשות את ה100 ופשוט על כל מקרה מתנהלות כסוכרתיות ושומרות על דיאטה ומנטרות בעצמן? מה דעתך על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיון
פרופ` דוד בידר28/02/2020ההגיון אומר שאם בודקים נשים ומאה מהן הבדיקה הקצרה יצאה לא תקינה כ 10 נשים מהמאה כ 10 נדים תפתחנה סכרת בהריון.
ניהול הריון בסכרת הריונית שונה מזו שאין לה סכרת הריונית.
זה עוזר לקבל החלטה לגבי המעקב וסיום ההריון במועד.
היות ויש יותר תמותה עוברית בשליש השלישי, אם אני יודע שיש סכרת הריון הייתי מיילד , למשל , בשבוע 38.
ויש עוד שיקולים.
אם לך יש שיקולים משלך אז את יכולה לעשות מה שאת רוצה אלא שאת צריכה להבין את כל מה שהרופא המטפל מסביר לך שלא יהיה בסוף מצב שתגידי לא הבנתי ולא הסבירו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף..
גלית29/02/2020הבנתי... האם זה משנה אם אעשה את העמסת סוכר 100 בשבוע 27+1 או ב27+3?יש עניין שעדיף כמה שיותר מוקדם?
שאלה נוספת האם אשתה מים בין בדיקה לבדיקה זה יכול לשנות את תוצאות הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר
פרופ` דוד בידר29/02/2020צריך לעשות בין השבועות 24-28 וללכת לפי ההוראות ולא לנסות להשפיע על התוצאות כי זה לא עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה שהצלחת להלחיץ...דבר נוסף
גלית01/03/2020אז מדוע אומרים לבצע בדיקה זו עד שבוע 28 ? הרי לא חייב לטפל בסכרת היריון כמה שיותר מוקדם במידה וחלילה יש? אם הייתי מבינה כמה זה חשוב הייתי הולכת כבר בשבוע 24?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה
פרופ` דוד בידר01/03/2020הבדיקה אמינה בשבועות אילו והחשיבות למעקב אחרי סכרת הריונית מתחילה בשבועות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה..אבל
גלית01/03/2020אם הייתי מבינה כמה זה חשוב לא הייתי מחכה לשבוע 27. אבצע את הבדיקה ביום שלישי שזה יהיה 27+2 בתקווה שיהיה תקין אך אם לא מרגישה שאני ממש על הגבול ועכשיו סתם חרדה מיותרת עד שיהיה לי תור למרפאה בסיכון ולדיאטנית. מה הסיבוכים חלילה מסכרת בשבועות אלה? לעובר? בשבועות הבאים הכוונה נניח 28-30 כל עוד לא התחלתי טיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה
פרופ` דוד בידר01/03/2020העמסה גדולה אפשר לעשות בכל שבוע לאחר קבלת תשובה מבדיקת הסקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בנושא. בידר
גלית01/03/2020בקבוצה של ההיריוניות נשים ממליצות כבר לפני הבדיקה של העמסה 100 להתחיל להקפיד על תזונה בריאה ללא סוכרים ופחמימות ריקות . האם אעשה זאת זה ואז אבצע את הבדיקה זה יכול להטות את התוצאה שהיא כאילו תקינה למרות שהיא לא? אני לא רוצה לעבוד על עצמי בעיניים. מצד שני חשבתי בלי קשר להתחיל להקפיד על תזונה.. מה דעתך זה יכול לשנות משהו או שגם אם אקפיד ( הבדיקה עוד 3 ימים) ייצא מה שצריך לצאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
פרופ` דוד בידר01/03/2020גם אם תעשי ״הכנות״ כמו שכתבת אז למי שיהיה סכרת הריונית אז היא תהיה.
בכל אופן מומלץ בהריון לא לעלות הרבה במשקל ,ממליץ 7-8 קילו בלבד.
רצוי לאכול מה שציינת, זה עדיף בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה את מה שאתה אומר אבל שאלתי היא אחרת
גלית01/03/2020האם זה יכול להטות את התוצאות של הבדיקה הספציפית של העמסת הסוכר?כי אני לא מעוניינת להטות . ובלי קשר התחלתי מעט הליכות ותזונה נכונה.
אז אולי כדאי לשנות הרגלים אחרי הבדיקה?ואגב אני בחורה רזה . התחלתי את ההיריון במשקל 52.5 bmi תקין. ועכשיו שבוע 27 שוקלת 56.5 והעוברית במשקל 900 גרם. נשמע בסדר עד כה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
פרופ` דוד בידר01/03/2020זה לא ישנה תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)