מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השלכות הידבקות בקורונה אצל נשים בהיריוןניצה11/03/2020
מדוע לא מדברים ונותנים מידע על השלכות קורונה בנשים בהיריון?
מדברים על מבוגרים כקבוצת סיכון. אבל מה על נשים בהיריון.. אני שבוע 28+4 כמעט ולא יוצאת מהבית ומאוד חרדה.. האם גם אני נחשבת כמוחלשת חיסון כמו מבוגרים? אם וחס ושלום נדבקים זה יכול לעבור לעובר? או לפגוע בהם (לא מעשנת, בריאה ללא מחלות רקע, בת 34)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או לפגוע באם*** ללא מחלות רקע***
ניצה11/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורונה אהובתי
פרופ` דוד בידר11/03/2020אין הרבה מידע על הקורונה אך חשוב זמן ההדבקה בוירוס.
ככל שההריון צעיר יותר יכולת להיות פגיעות בעובר כולל מומים, ולכן לנשים בהריון יש לעדות מי שפיר במידה ונבדקו בוירוס לודא שלא עבר לעובר.
אם התקדמות ההריון קשה יותר לדעת האם גורם לבעיות, אך יכולה להתפתח לידה מוקדמת ואולי עוד דברים שלא ידועים ולכן יש להיות במעקב שונה מיולדת רגילה.
נשם בהריון צריכות לשמור על הגיינה ידיים והגיינה בכלל,ולהתרחק ממקומות הומים מאדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי עוד דבר..
ניצה11/03/2020אני לא יוצאת מהבית . אפשר להגיד בבידוד כיוון שאני פוחדת להידבק. יכולה להגיד שבחודש האחרון לא התקרבתי לאף אדם . רק שאתמול הייתה סיטואציה חד פעמית שאדם בא אמר לי מה נשמע נתן חצי חיבוק כזה עוד לפני שהספקתי לעכל עניתי לו בסדר מה איתך והלך. סיטואציה של 2 שניות אבל האם בדיבור שאמר את "מה נשמע" יכולות להיות שיוצאות טיפות רוק? כמובן שלא הרגשתי דבר כזה וגם היינו בחוץ בשטח פתוח. אבל יכול להיות שבמידה והוא דוגר קורונה הוא הדביק אותי? אני בחרדה מהסיטואציה כי אני באמת לא מתקרבת לאף אדם וזאת הייתה הסיטואציה היחידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
פרופ` דוד בידר11/03/2020אם אין לא הדבקה אז בסדר וכמובן שהסיכויים קטנים.
אם תשמעי שאחרי שחיבק אותך שעלה לו החום בגלל זה תבררי מה המצב שלו.
בכל אופן סיכויים אפסיים שנדבקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפר בידר..בהמשך לשיחתנו.
ניצה14/03/2020בהמשך לשיחתנו.. יש לי מין תחושה שנושמת אבק אויר לא נקי כזה . הם זה נקרא קשיי נשימה? האם זה יכול להיות סימן לקורונה? אין לי חום , שיעול או תחושת צינון רק מה שתיארתי. שבוע 29
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפר.בידר
פרופ` דוד בידר14/03/2020קודם כל יש חום גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קורונה והיריון מידע עכשווי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2020
מה שידוע בהתבסס על מגפת וירוסי הקורונה הקודמים – SARS ו- MERS, והן בהתבסס על וירוסי השפעת, הוא שנשים הרות נמצאות גם בסיכון גבוה יותר לסיבוכים. על כן קובע המרכז, כי על נשים בהריון לנקוט באמצעי מניעה מחמירים יותר, הכוללים היגיינה, ושמירת מרחק מנשאי קורונה המצויים בבידוד.
יש לנקוט באמצעי זהירות מחמירים.
בהתייחס לסיכון של ההריון עצמו, גם כאן אין די מידע אודות נשים בהריון. עם זאת, תועדו מקרים של סיבוכי הריון, הכוללים הפלות והיווצרות מומים מולדים בנשים הרות שנידבקו בווירוסי הקורונה הקודמים.
המרכז התייחס עוד לשאלה האם נשים הרות שנדבקו בקורונה, עלולות להעביר את הווירוס לעובר או ליילוד במהלך הלידה. הסיכון לכך לא ידוע, אולם מדיווחים אחרונים של נשים הרות שנדבקו ב-COVID-19, אף אחד מהיילודים לא נמצא חיובי לווירוס הקורונה, שלא אותר גם בנוזל מי השפיר.
בנוגע לסוגיית הסיכון להעברת הנגיף בחלב אם, קובע ה-CDC, כי נגיף הקורונה ידוע שעובר בהדבקה טיפתית, דרך רסיסי רוק או כיח החודרים למערכת הנשימה. בכמה דיווחים בודדים, לא נמצא הווירוס בחלב האם של נשים שנדבקו בקורונה, ולא נמצאו דיווחים על יילודים שנדבקו דרך חלב האם. גם בדיווחים ממגפות הקורונה הקודמות, של נגיפי ה-SARS, וה-MERS, לא נמצא הווירוס בחלב האם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע הרחב פר' אשכנזי..דבר נוסףף..
ניצה12/03/2020ידוע גם מה עלה בגורלן של הנשים ההיריונות שחלו ? מכיוון שמערכת החיסון בהיריון חלשה יותר האם מתו? או הסתבכו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרבה הצער אין בידי את המידע לשאלתך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)