איחור במחזור ומחזור לא סדיר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• איחור במחזור ומחזור לא סדיר
    ל.א.
    11/06/2008

שלום רב,

אני בת 32 וחצי, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר שבעה חודשים. אני גרה בחו"ל ומגיעה לעיתים תכופות לארץ כך שהמעקב בי נע בין 3 רופאים.
    המחזור שלי מאוד לא סדיר (בין 30 ל-40 יום) ובמחזור הנוכחי אני כבר ביום ה-57 ועדיין לא קיבלתי מחזור (בדקתי ואני לא בהריון).
    במחזור הנוכחי, ביום ה-20 עשו לי אולטראסאונד ועדיין לא היה ביוץ, ביום ה-21 עשיתי בדיקת דם לפרוגסטרון והבדיקה הראתה שעדיין לא היה ביוץ, ביום ה-22 ערכת הביוץ היתה חיובית, ביום ה-25 עשו לי שוב אולטראסאונד ולא היה ברור לגמרי אם היה כבר ביוץ או לא, כמו כן עובי רירית הרחם היתה 6 מ"מ. ביום ה-27 עשיתי שוב בדיקת דם לפרוגסטרון והבדיקה הראתה שכבר היה ביוץ והערך של TSH היה 1.57 .
    כפי שכבר ציינתי עברו 57 ימים ואני עדיין מחכה למחזור.
    1. האם עובי רירית הרחם של 6 מ"מ בכלל מספיקה לקלוט הריון? (כי לפי מה שקראתי אין לי בכלל סיכוי עם זה העובי)
    2. האם אני צריכה לקבל זירוז כלשהו כדי לקבל מחזור כגון פרימולט נור?
    3. האם אני אמורה לקבל עזרה הורמונלית כלשהי להיכנס להריון כגון איקוקלימין ואסטרוגן כדי לסדר את המחזור ולעבות את רירית הרחם?
    4. האם כדאי לפנות למומחה לפריון אם אני מרגישה שהגניקולוג לא ממש עוזר לי?
    אני יודעת שאני מנסה "רק" 7 חודשים אך עם הנתונים הנ"ל לא נראה לי שגם בעוד שנה יש לי סיכוי ללא עזרה חיצונית. אני מרגישה מצוקה, שהרופאים פשוט מורחים אותי ללא סיבה, שהזמן עובר, הביציות שלי לא נהיות צעירות יותר אבל התסכול נהיה עמוק.
    תודה מראש,
    ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ל.א

ד''ר דוד ישי
    12/06/2008

רירית של 6 מ"מ היא רירית סבירה. מתחת לזה הסיכוי להריון יורד.
    כדי לדעת מה לעשות צריך לבדוק אותך+אולטרסאונד לפי הצורך בדיקת דם
    לאור המחזור הלא סדיר והארוך שלך ולאור המעקב המורכב אצלך אני ממליץ על פניה למומחה לפריון והתחלת טיפול תרופתי בהתאם לנדרש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו