קושי להרות, כאב, האם אנדומטריוזיס?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קושי להרות, כאב, האם אנדומטריוזיס?
    רינת
    08/04/2020

שלום, אני ממש מודאגת. בת 33 מנסה להרות שנה וחצי. ווסת סדירה כל 27 יום. דימום ממוצע, לא לוקחת משככי כאבים. בדיקת זרע תקינה. כאבים כבר חצי שנה בין היום ה-3 ל-5 למחזור. הכאבים בצד ימין מעין דקירות מימין לפופיק סמוך לעצם האגן יש נקודה שנוגעים ויש כאב חד שמקרין לגב תחתון ימני. נשללו תוספתן וציסטות. לפני חודשיים היסטרוסקופיה ניתוחית הוסרו שני פוליפים בעקבות דימומים בין וסתיים. צילום רחם לפני 4 שנים יצא תקין עם הערה של חצוצרה ימנית משוכה כלפי מעלה. אני לא מצליחה להרות ןדואגת שהכאבים בצד ימין מצביעים על אנדומטריוזיס והדבקויות באזור ימין ופגיעה בפוריות. אני בדרך כלל לא סובלת כלל מכאבי מחזור והתכווצויות ופה יש משהו נקודתי מטריד מאוד. מה עלי לעשות? כיצד ניתן לאבחן? מה הבדיקה הבאה אני כבר משתגעת בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי

פרופ` דוד בידר
    08/04/2020

קודם כל צריכה להתחיל טיפולי הפריה חוץ גופית. הריון יכול לפתור את הבעיה.
    אם בהתרשמות הרופא שיטפל בך הוא רואה צורך לברר מה הם הכאבים, ואם זה מאוד מאוד מציק , אפשר לעשות לפרוסקופיה ולנסות לראות מה קורה.
    בכל אופן השלב הבא הוא לפנות לרופא פריון גדי שינווט את הטיפול בך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לך על לפרוסקופיה

אנונימית
    10/04/2020

בת 30 והתקשיתי תקופה להכנס להריון. היסטרוסקופיה הראתה חסימה בחצוצרת שמאל. אחרי החזרת עובר אחת שלא צלחה, בחרתי לעצור את הטיפולים וביצעתי לפרוסקופיה שבמסגרתה הוחלט שאם יעלה צורך תיכרת החצוצרה. בסופו של דבר בניתוח מצאו חצוצרה תקינה ואנדומטריוזיס. צרבו לי את הנגעים וכשבועיים אחרי הניתוח התחלתי מעקב לצורך החזרה טבעית - נקלטתי.
    לפעמים חבל על הזמן, הניתוח הזה חסך לי זמן יקר...
    בהצלחה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה

פרופ` דוד בידר
    10/04/2020

אני לא ממליץ על ניתוח בגלל המקרה שלך,
    אין מקרה אחד דומה לשני .התלונות של רינת לא תואמות בדיוק אנדומטריוזיס והדבר בחכם הוא לשמוע מרופא בעל ניסיון מה לעשות לפי בדיקתך והממצאים שבידי רינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה אך..

אנונימית
    10/04/2020

בכל זאת בחרתי לשתף אותה במקרה האישי שלי, זה יכול רק לעודד גם אם זה לא המצב אצלה...
    מה גם שלי אישית לא היה אפילו חשד לאנדומטריוזיס ולא סבלתי מעולם מכאב חריג. זו היתה הפתעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם

רינת
    10/04/2020

אני שמחה לשמוע שנקלטת להריון בסופו של דבר. אני מטופלת אצל רופא פרטי שכרגע הסביר לי שטיפולי הפוריות בהשהייה בעקבות הנחיות משרד הבריאות. עד עכשיו ביצענו רק הזרעות אבל לדעתי לא צלחו בעקבות הדימום מהפוליפים. אני אשוב אליו לדון בנושא הזרעות ו-IVF ואראה מה המלצתו בנושא לפרוסקופיה. להבנתי זה לא ניתוח פשוט? אני חוששת לקפוץ למצב כזה מהר מידי מצד שני אולי יש באמת ישנה בעיה בחצוצרה. אצלי היא משוכה ולא חסומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה

אנונימית
    10/04/2020

אני יכולה להעיד רק על עצמי - הניתוח היה סופר פשוט. נשארתי לילה להשגחה וקמתי ממש מאה אחוז. אין חתכים כלל אלא רק 3 חורים קטנים שמדביקים עם דבק רפואי. לא סבלתי בכלל מכאבים, נתנו לי 3 שבועות מחלה לגבי במתנה. אחרי שבועיים מהניתוח עצמו כבר באתי לרופא הפוריות לקבוע החזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה

פרופ` דוד בידר
    10/04/2020

זה לא דבר פשוט ויש גם מקרים שהסתבכו מאוד.
    ממליץ שלא תתני עיצות מניסיוני אלא תשאירי לאילו שמבינים מה הם עושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אנונימית
    10/04/2020

לאור כך שהתחלתי במילים "אני יכולה להעיד רק על עצמי", אני אבחר לחיות עם עצמי בשלום, ברשותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ` דוד בידר
    10/04/2020

המקרה שלך לא דומה למה שהוצג פה ואפשר להבין שאת תומכת ב לפרוסקופיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו