נטילת חומצה פולית עם b12 ביחד טרם היריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• נטילת חומצה פולית עם b12 ביחד טרם היריון
    דנה
    02/05/2020

שלום לכם.
    בכוונתי להרות, וברשותי כדורים המכילים b12 וגם חומצה פולית ביחד בכל כדור (400 מקרוגרם חומצה ועוד 1,000 ויטמין). שאלתי רוקח שאמר שאם הכוונה להרות- אז לא צריך את הכדורים האלה, אלא רק כדורים של חומצה פולית בלבד כי אם לוקחים את הכדורים שכרגע ברשותי אז החומצה הפולית משמשת כגורם שעוזר לb12 להיספג בגוף, ואז בתור גורם שאמור למשל למנוע מומים בעובר- החומצה כמעט ולא יעילה. האם הרוקח צדק ומומלץ שאקח כדורי חומצה פולית בלבד,אם אני לא סובלת ממחסור בb12?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין בעיה שתקחי תכשיר שמכיל ויטמינים נוספים

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    02/05/2020

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הויטאמין b12

דנה
    02/05/2020

אז הבנתי מהתשובה שאם לוקחים כדורים כך שכל כדור מכיל חומצה פולית וויטאמין b12 ביחד-החומצה הפולית תעזור במניעת מומים בעובר ובדברים אחרים החשובים בהריון בדיוק או פחות או יותר כמו מצב שאקח אותה בתור כדור שלא מכיל שום דבר אחר חוץ מימנה.בבקשה לתקן אותי אם הבנתי משהו לא נכון.
    ובנוסף-רציתי לברר האם נטילה של ויטאמין b12 אם אני לא סובלת ממחסור בו-יכול לגרום לי לנזק בכלל,ובפרט אם בכוונתי להרות(במקרה שכאמור ה-B12 הוא עם חומצה פולית יחד בכל כדור שאני לוקחת).
    בתשובה נא להתייחס בנפרד ל-2 הדברים שציינתי בהודעה זו.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יגרם כל נזק עם תקחי גם ויטמין זה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    03/05/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו