מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זרימת דם לקויה ומחזור דל כסיבה להפלות חוזרותעינב23/05/2020
שלום,
לאחר גרידה שעברתי נוצרו הידבקויות תוך רחמיות שהובילו למחזור דל מאוד של יממה אחת, וההידבקויות אשר הוסרו בהיסטרוסקופיה.
נכנסתי שוב להריון והעובר נפל בשבוע 7.5.
עשיתי בדיקות קרישה, בלוטת התריס, וכו', ולא מצאו דבר.
לאחר מעקב הרירית שלי הגיעה ל- 9 מ"מ - אך עדיין מחזור דל של יממה בלבד. ביצעו היסטרוסקופיה אבחנתית ומשלא מצאו הידבקיות, אישרו לי לנסות להיכנס להריון.
גם עובר זה נפל לפני שבוע 6, ואני מתחילה לחשוב שיש משהו שמפספסים.
אני חושבת שגם עם העובדה שהרירית שלי הגיעה ל- 9 מ"מ אך ללא מחזור רגיל (מדמם כהלכה, אורך כמה ימים וכו') - מעידה על כך שהנזק שנעשה בגרידה השאיר צלקות או אזורים מצולקים אשר פוגעים בזרימת הדם ברחם - ומשם אל העובר, וכך בכל פעם שאכנס להריון תהיה הפלה נוספת.
אציין כי לא לקחתי קלקסן או אספירין בהריון, וכי קיבלתי תמיכה של פרוגרסטרון.
האם יש היגיון בתיאוריה שלי שבעקבות זרימת דם מועטה העוברים נופלים?
האם יש תכלית לתת אספירין בין מחזורים כדי לעודד את זרימת הדם?
האם אתה ממליץ שאקח ציטוטק או שאעשה גרידה עם שאיבה בהתחשב ברקע שלי? אני מנסה לצמצם ככל האפשר נזק כלשהו לרירית.
תודה,
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימת דם
פרופ` דוד בידר24/05/2020העוברים חא נופלים בגלל זרימת דם ואת לא צריכה אספירין, שהוא לא משפר זרימת דם ,ולא ציטוטק או דברים אחרים.
קלקסן כן, בהריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה העוברים נופלים בעצם?
עינב24/05/2020אז למה העוברים נופלים בעצם? ואיך קלקסן יכול לסייע לזה?
מה ההבדל בין קלקסן לאספירין במקרה הזה?
אז אני מבינה שאתה ממליץ על גרידה ולא על ציטוטק, מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעצם
פרופ` דוד בידר24/05/2020גרידה עדיף.
אספירין ניתן כנגד הצטברות טסיות דם הנדבקים על שומנים בדפנות כלי הדם וניתן במצבים שונים במבוגרים.
יש עדויות שעוזר , בהריון ראשון , לרעלת הריון.
לא מתאים להפלות.
קלקסן פועל נגד קרישים ואוב להפלות חוזרות.
רוב ההפלות נגרמות עקב התפתחות לא תקינה של העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם לא ייתכן התפתחות לא תקינה
עינב24/05/2020בשל זרימת הדם לעובר בעקבות ההידבקויות שהוסרו?
המחזור שלי מעולם לא חזר לזרימה של לפני ההפלות, ובבדיקות הדם לא נמצאה בעיה של קרישיות יתר. אז למה לקחת קלקסן במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם
פרופ` דוד בידר24/05/2020למרות שבדקת גורמי קרישה, אך ידועים כיום רק 13 גורמים ויתכן ויש עוד ולכן קלקסן יכול לעזור.
עצם העובדה שאת נקלטת היא נגד עניין דל הספקת דם ויותר בכלל משהוא סיסטמטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז התיאוריה שלי שגויה?
עינב25/05/2020כי גם ההפלה הקודמת קרתה בערך באותו הזמן, כאשר לפני ההידבקויות לא היו לי שום בעיות להחזיק הריון עד שבוע 12.
התחושה שלי היא שהשיליייה מתחברת לאזור פגוע ברירית או ליד אזור כזה ואז לא מגיע דם לאזור. העובדה שהמחזורים שלי מאוד דלים גם עם רירית עבה גורמים לי לחשוב כך.
האם אני שוגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
פרופ` דוד בידר26/05/2020אני חושב שזה לא בגלל זרימת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה
עינב26/05/2020מעריכה את התשובות, שיהיה יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)