לקראת הטיפול החמישי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לקראת הטיפול החמישי
    שני
    13/06/2008

הי, אני בת 33 וכרגע לקראת הטיפול החמישי שלי. אצלי הבעיה היא במיעוט זרע ובנוסף בעיה גנטית של טרנסלוקציה בגינה אני עושה גם PGD.
    לאורך כל המחזורים יחס ביציות-עוברים מאד נמוך - 4 מתוך 18 ביציות, 5 מתוך 29 ביציות, 2 מתוך 14 ובאחרון 2 מתוך 24. אחרי PDG כמובן המספר יורד כי מתגלים עוברים לא תקינים. כך שרק ב 3 מחזורים הייתה החזרה של עובר או שניים. מיותר לומר שאף פעם אני לא מקפיאה.
    אני שוקלת את המשך הדרך -
    שוקלת אולי לוותר על ה PGD שאולי פוגע בהצלחת הקליטה ברחם, אולי פוגע בעוברים מעצם העובדה שההחזרות היו תמיד ביום החמישי ולא מוקדם יותר.
    שמעתי גם על השיטה החדשה של IVM ולהבנתי משתמשים בה כאשר יחס ביציות-הפריות נמוך. האם מתאים?
    אנחנו אפילו מתחילים לחשוב על תרומה - בעיקר משיקולי בריאות אך גם משיקולים כלכליים כי עוד מעט כל מחזור גם יעלה לי הרבה מאד כסף.

לצערי אני לא יכולה להשתמש ברופא פרטי מכיוון שאני מטופלת בתל השומר ושם נעשת בדיקת ה PGD ובלי קשר יש שם באמת צוות מקצועי מאד שלא הייתי רוצה לוותר עליו.

חשוב לי לציין כי יש לי בבית תאומים בני 4 גם מהפריה שהצליחה כבר בסיבוב השני. בזמנו גם לא ידענו על הבעיה הגנטית, רק במהלך ההריון זה עלה ובבדיקת מי שפיר הכל היה תקין.

ברור לי שאין נוסחת קסם אך לאור מורכבות הדברים, אשמח לשמוע מה דעתכם ומה המלצתכם לשפר הצלחה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקראת הטיפול החמישי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני שלום

פרופ' שחר קול
    13/06/2008

לשיקולך: IVF רגיל ובהמשך סיסי שיליה או מי שפיר.
    זה נתן תאומים בפעם האחרונה, נקווה שיתן אחד הפעם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו