היריון ואבנים בכיס מרה - האם אפשר להימנע מניתוח?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• היריון ואבנים בכיס מרה - האם אפשר להימנע מניתוח?
    נוגה
    08/07/2020

היי, אני אחרי לידה והתגלו אבנים בכיס מרה לאחר מס התקפים...
    שאלתי בקבוצת היריונות אם לעוד מישהי היה את התופעה הזאת לאחר אחרי לידה והתפלאתי שהמון נשים הגיבו לי שהיה להם וחלק גדול מהן באמת הסירו את כיס המרה... ידוע לך הקשר בין התופעה להריונות?
    ושאלה שנייה מידע שלך האם רצוי לנתח?
    כעת מרגישה טוב והפסקתי לאכול שומנים לגמרי. אם שומרים על תזונה בצורה סופר קפדנית אפשר לדעתך לא לעבור ניתוח? או לפחות לדחות את הניתוח? (אני חודש אחרי קיסרי לא ממש בא לי ניתוח כרגע)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון

פרופ` דוד בידר
    08/07/2020

לנשים שיש אבנים בכיס מרה הם נוצרו טרם ההריון רק שההריון משנה את זרימות מיצי המרה ויש הצטברות יצר של אבני מרה ולכן מתפרץ בהריון.
    לגבי הניתוח יכולה לעשות בעוד זמן מה, לא חודש אחרי ניצוח קיסרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פר בידר

נוגה
    13/07/2020

והאם אתה רואה בעיה לבצע את הניתוח חודשיים אחרי הקיסרי? פשוט לפני שבועיים היה לי התקף כאב שהובהלתי למיון אבן שיצאה כנראה ועשתה כאבים גרמה לעליה בתפקודי הכבד ברוך ה' זה מאחוריי..ומאז אני מודעת לכך שאסור לי לאכול שומנים.
    פשוט פוחדת מההתקף הבא..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה

פרופ` דוד בידר
    13/07/2020

אין בעיה לעשות עכשיו ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו