ניתוח כריתת שתי החצוצרות בשל היריון חוץ רחמי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ניתוח כריתת שתי החצוצרות בשל היריון חוץ רחמי
    שיר
    22/10/2020

שלום רב,
    אני בהתלבטות לגבי כריתת שתי החצוצרות שלי בשל היריון חוץ רחמי.
    אומנם תקוע ב470. ועדיין חושבת לכרות את שתי החצוצרות בשל 2 היריונות חוץ רחמיים קודמיים בחצוצרה השנייה.
    הסיבה היא שלא רוצה עוד חוץ רחמיים ובמקביל הבטא הפסיקה לעלות ויש סיכוי שזה יספג לבד..

מה דעתך? האם ניתן לשקם את החצוצרות או שכדאי לכרות כבר את שתיהן במקרה כזה ?
    גם את החצוצרה שאין בה כרגע היריון אך כן היה בה בעבר.
    המחיר הוא שכל החיים אהיה תלויה בטיפולים . היתרון שאוכל להשיג היריון בתול הרחם בצורה מהירה.

אשמח ממש לדעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם לא אכרות האם ניתן להבין למה יש בהם חוץ רחמיים ולטפל ?

שיר
    22/10/2020

בצילום רחם למשל?
    או שבכל מקרה התוצאה תהיה כריתה ?
    בלפרוסקופיה שאמורה לעבור מחר ... האם יוכלו לראות מה מצב החצוצרה ? המנתח אמר לי שיוכלו לראות אותה רק מבחוץ ולא ידעו על תקינותה מבפנים ... זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף

פרופ` דוד בידר
    22/10/2020

אם הבטא לעולה והוא ירד בהמשך.לא צריך שום ניתוח.
    אם אין התויה לניתוח דחוף זה לא נכון להוציא את שתי החצוצרות.
    יש לכך גם סיבוכים לא רצויים. אחד הסיבוכים של כריתת חצוצרות זה פגיעה ברזרבה השחלתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסור תודה!

שיר
    22/10/2020

מחר בבוקר יבדקו שוב ויחליטו בהתאם, אם הבטא תעלה מחר כרגע היא 470 , בטוח יכניסו לניתוח.
    פוגע ברזרבה השחלתית????? מה זה אומר???? בבקשה תסביר לי בדחיפות כי אני בחורה צעירה בת 33 וארצה להביא ילדים כי אין לי בכלל.
    הטיעון שחוזר על עצמו הוא שזה היריון חות רחמי שלישי וכדי לא חעבור את זה שוב כדאי לכרות את שתיהן.
    אודה לעזרתך פרופסור !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו