מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוץ רחמי - דילמה לגבי המשך טיפול.עדי01/11/2020
שלום , אני לאחר ההחזרה הראשונה שלי ונתקעו לי שני העוברים בחצוצרה ימנית , הסתיים בצורה שמרנית.
ביררתי לגבי הבדיקה עם הקצף -סונו...
שמחליפה את צילום הרחם ושאלתי היא -
האם יש טעם בבדיקה הזו ? שכן בכל מקרה אין טיפול לחצוצרות ? או שיש טיפול ולכן יש טעם בבדיקה ?
גרסה אחרת סוברת כי כדאי לפני ההחזרה הבאה לעשות כריתה כי בכל מקרה אין טעם לבדיקה הזו שכן אין טיפול לחצוצרות גם אם נראה שהן חסומות.
מה דעתכם???
תודה רבה על תשובתכם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוץ רחמי
פרופ` דוד בידר01/11/2020בשלב זה לא צריך אלא להמשיך להחזיר עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם. אשמח לחדד ולשאול בבקשה
עדי01/11/2020פרופ' בידר ואשכנזי היקרים.
תודה על תשובתכם!
אני בהחלט חווה מגוון דיעות על צעדי ההמשך.
עדיין לא מצליחה להבין מאף אחד תשובה ברורה- במידה וצילום רחם / סונו... מגלות חסימה , האם יש טיפול???
כי אם אין טיפול והפתרון כריתה אז אולי אפשר לדלג על הבדיקה ופשוט לכרות?
פרופ' אשכנזי האם כן היית ממליץ על צילום רחם במקום הסונו? או שעדיין גורס כי כריתה עדיפה כדי למנוע הישנות של חוץ רחמי כי אין טיפול בחצוצרה גם אם יתברר שחולה?
פרופ' בידר, במידה ומחזירה ויש שוב חוץ רחמי היית ממליץ לכרות או לבדוק את החצוצרות?
שוב תודה!!! תשובתכם עוזרת לי להבין בתחום זה מה האפשרויות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוץ רחמי
פרופ` דוד בידר02/11/2020רוב הסיכויים שאם יקלט הריון זה יהיה ברחם.
אם זה יקרה עוד פעם מחוץ לרחם אז נקבל החלטות אחרות.
יש להבין שגם ניתוח לכריתת חצוצרות יכול לגרום לסיבוכים כולל ירידה בתפוקה השחלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת ההידרוסונוגרפיה חסרת ערך מוסף במצב זה ובכלל איכותה מופחתת ביחס לצילום רחם קלסי,אני גורס שהחצוצרה זו בעייתית ועלולה חהיות מוקד להישנות היריון מחוץ חרחם במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב להפריע בהליך ההשתרשות בעתיד במידה והיא חסומה,הייתי שוקל ברצינות להסירה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)