תופעות חריגות אחרי גונאל

מנהל הפורום

פרופ` דוד בידר
פרופ' דוד בידר
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום
 
  • תופעות חריגות אחרי גונאל
    קאיאבידן
    22/01/2021

    שלום,
    רציתי להתייעץ על פרוטוקול חדש שקיבלתי עם תופעות שהרופא שלי הגדיר לא שכיחות ולמה זה קורה?
    9/1 וסת אחרונה
    13/1התחלה של זריקות גונל אף (75 יומיים ועוד שלושה ימים 50 עד למעקב זקיקים)
    15/1 סיום וסת
    17/1 התחילו הפרשות מרובות בצבע ורוד כהה/חום גם על התחתון וגם בניגוב, לעיתים עם גושים קטנים.
    18/1 הגעתי למעקב זקיקים שם נראה רירית רחם 6.8 וכמה זקיקים בגדלים שונים שאחד מהם 16 ועוד אחד 12, האחרים היו קטנים, בדיקות הדם באותו היום היו פרוגסטרון 0.44 ואסטדריול 242, דיווחתי לרופא שבדק ציסטות ועשה אולטרסאונד, לא נמצא משהו חריג.
    הוחלט להמשיך להזריק 50 לעוד שלושה ימים ואז לבצע בדיקות דם ובדיקת הריון, הבדיקה חזרה שלילית, פרוגסטרון 0.55 ואסטדריול כמעט 700
    לאחר התוצאות הוחלט על הפסקת התהליך עד חודש הבא ונאמר לי לקחת 7 ימים דופסטון פעמיים ביום ולדווח מה עם הדימום.
    השאלות שלי הם למה זה יכול לקרות?
    יכול להיות שהמינון גבוה? עדיף לקבוע בדיקות כמו פאפ או צוואר רחם?
    היית ממליץ להמשיך עם זריקות של גונאל בטיפול הבא?

    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות חריגות אחרי גונאל

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תופעות

    פרופ' דוד בידר
    22/01/2021

    לא ברור מדוע הוחלט על סיום טיפול אחרי הבדיקה שהראתה אסטרדיול 700

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    קאיאבידן
    22/01/2021

    הרופא אמר שזה לא שכיח שדבר כזה קורה וכנראה משהו ברירית הרחם אז סביר שההזרעה לא תהיה יעילה... יש בזה הגיון? פעם הבאה אם מקרה כזה קורה עדיף לא להפסיק?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    פרופ' דוד בידר
    22/01/2021

    לא כתבת מה קרה עם הרירית כאשר נעשתה בדיקת הדם אחרי 3 ימים.
    סך הכל העליה הייתה בסדר.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    קאיאבידן
    22/01/2021

    לא הגענו לזה... שלחתי לו בהודעה את התוצאות של הבדיקות, התקשרתי לעדכן אותו שעדיין יש דימום והוא החליט להפסיק את הסיבוב הזה, כנראה הניח שזה מגיע מהרירית

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    פרופ' דוד בידר
    23/01/2021

    מבחינת תוצאות הדם זה התקדם בסדר והיה אפשר לעשות אולטרה סאונד, לבדוק אותך ולהחליט מה עושים.
    מצד שני הרופא שלך לא הרגיש בנוח שיש דימום ,שהוא לא יודע להסביר ,וזה לגיטימי להחליט לעשות שוב הכל מחדש.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


