מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות מהיום- סבב החזרת מוקפאיםמ28/01/2021
היי פרופ׳,
כתבתי לך לפני מספר ימים.
אני בסבב החזרת מוקפאים על בסיס מדבקות אוורל.
מכיוון שהאסטרדיול היה מאוד מאוד נמוך, הרופא שמטפל בי הוסיף עוד מדבקת אוורל נוספת כך שהיום אני עם 3 מדבקות (כל מדבקה של 50) ומחליפה אותן כל 3 ימים.
ביום ראשון התוצאות היו (יום 18 לוסת):
רירית תלת שכבתית 7.1
אסטרדיול: 266
פרוגסטרון: 1.2
LH: 7.5
זקיקים קטנים
החל מיום ראשון אני עם 3 מדבקות אוורל.
היום- יום חמישי (יום 22 לוסת):
רירית: 7.5 תלת שכבתית
אסטרדיול: 571
פרוגסטרון: 1.4
LH: 14.6
זקיקים קטנים (הכי גדול זקיק 8)
1. האם יש סכנה בביוץ?
2. למה הLH ממשיך לעלות?
3. האם בהנחה והרירית טובה להחזרה והאסטרדיול הוא 570, האם ניתן כבר להוסיף פרוגסטרון או שבמצב זה כדאי להמתין עוד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ` דוד בידר29/01/2021באיזה יחידות נעשתה בדיקת הE2?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מ29/01/2021תודה על המענה. הE2 נמדד ביחידות pmol/L
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר29/01/2021רצוי לקחת אסטרופם כדור בוקר וערב דרך הפה וערב לנרתיק ל 3 ימים ואז האסטרוגן יעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מספר שאלות בבקשה
מ29/01/2021תודה על המענה פרופ בידר!
הרופא שלי מתנגד לאסטרופם ולכן הוסיף עוד מדבקת אוורל. ביקשתי אסטרופם כי אני שותפה לדעתך אבל הרופא עומד בדעתו.
לטענתו אסטרדיול של 570 מספק להחזרה.
אשמח לדעת את הדברים הבאים:
1. מה הסכנה בהחזרה כאשר האסטרדיול נותר 570 אבל הרירית תקינה (7.5 תלת שכבתית)?
2. האם יש משמעות לכך שהLH עולה? הפרוגסטרון נותר נמוך אבל הLH גבוה. האם יש סכנה לביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/01/20211.העיקר הוא עובי הרירית והמירקם שלה התלת שכבתי(בפועל אלו הרמות במחזור טבעי)ולכן אין לרמת האסטרוגן בדם משמעות מעבר לציון הערך הסביר
2.אין חכך משמעות אם לא נגרמה עליה בפרוגסטרון בעקבות העליה ברמת ה-LH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה!
מ30/01/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)