איך לדעת אם היה ביוץ לפני שאיבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• איך לדעת אם היה ביוץ לפני שאיבה
    אורית
    08/03/2021

פרופ' שלום רב,

אני בת 39.5. עברתי הבוקר שאיבה בבי"ח בצפון על ידי רופא שנאמר לי שהוא מומחה לפוריות.

התגובה שלי לזריקות הייתה חזקה וטובה -
    במעקב אחרון 4 טרם השאיבה רמות אסטדריול 13,567 פרוגסטרון 4.8.
    בUS אחרון 4 ימים לפני שאיבה נצפו 22 זקיקים. מתוכם נראו 15 ביציות בגדול טוב ויפה לשאיבה.

36 שעות לאחר קבלת דקפיפטול תוכננה השאיבה להבוקר.
    בפועל השאיבה נעשתה באיחור של 3 שעות.

לאחר שאיבה עודכנתי על ידי הרופא שרק 5 ביציות נשאבו.

כששאלתי את האחות מה עם שאר הביציות שנראו באוטראסאונד נאמר לי ש"לא היו שם ביציות". כלומר כל אותם זקיקים היו ריקים/לא הכילו ביצית.

אני לא מבינה איך זה שמכמות כזאת של זקיקים 22 שמתוכן 15 נראו ממש טובות נשאבו רק 5 ביציות? לאן נעלמו כל הביציות? לכן אשמח למענה של שלוש שאלות:

1.האם יתכן כי מאחר והשאיבה בוצעה באיחור אז התרחש כבר ביוץ (כאמור שאיבה לאחר 39 שעות במקום 36 שעות) ומצב זה יכול להסביר את התוצאה של הכמות היחסית הקטנה של ביציות שנשאבו כי אותן ביציות כבר בייצו/ "התפרקו"?

2. האם יתכן כי המועד של מתן הדקפיפטול והשאיבה שנקבעה להיום נקבעה למועד מאוחר מידי וככה התפספס המועד הנכון וכבר התרחש ביוץ?

3. האם יש בדיק שאני יכולה לעשות היום או מחר כדי לברר אם התרחש כבר ביוץ? יש לי ערכות לבדיקת ביוץ בבית ואוכל לגשת למרפאה לבדיקות נוספות.

4. האם יכול להיות שדקירת הזקיקים לא נעשה באופן טכני מספיק טוב ובעצם פגעה בביצית עם המחט?

פשוט התחשוה שלי (מתוך הכרות עם הגוף שלי) היא שכבר התרחש ביוץ וזה מה שהביא לתוצאה הנמוכה של ביציות. אני רוצה לוודא את זה כמה שאפשר ולהמנע מזה להבא..

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לדעת

פרופ` דוד בידר
    09/03/2021

היה לך גירוי עודף, לפני תשובה צריך לדעת איך לקחת זריקות.
    האם הזרקת עד יום מתן הדקפפטיל או היו יום יומיים שלא הזרקת.
    באופן כללי אין ביוץ כאשר לוקחים זריקות של גונל פ , מנופור או דומות וכן מזריקים צטרוטיד שמונע ביוץ.
    התוצאה של שאיבת הביציות נובעת מעצם הפרוטוקול וקשור לימים האחרונים של הזריקות.
    האיחור של 3 שעות כפי שכתבת לא גורם לביוץ ולאי שאיבת שאר הביציות וכמו כן לא חושב שהייתה בעיה בשאיבת הזקיקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרקתי מנופור וצטרוטייד עד יום מתן הדקפפטיל

אורית
    09/03/2021

בבוקר את הצטרוטייד בצהריים את המנופור ובתחילת הלילה את הדקפפטיל.

אני עוד אצטרך שאיבות רבות בעתיד הקרוב,

ציינת גירוי עודף -יכול להיות שהבעיה היא עם גירוי עודף שגורם לזקיקים להיות ככה?

אם התוצאה הנמוכה של הביציות עם זקיקים רבים שלא הכילו ביצית כנראה שלא קשורה לביוץ שכבר התרחש או לשאיבה לא נכונה של הזקיקים - מה לדעתך יכולה להיות הבעיה של התוצאה הסופית הלא מוצלחת ומה ניתן לעשות להבא כדי לנסות שלא לא יחזור על עצמו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרקתי

פרופ` דוד בידר
    09/03/2021

כל אישה מגיבה אחרת לגירויי שחלתי. הגירוי במקרה זה היה גבוה מאוד וכן עלית הפרוגסטרון מראה שיש לשנות בפעם הבא את התוכנית לאחר הסקת מסקנות.
    קודם כל אם יהיו עוברים יש להקפיאם ולהחזירם במחזור רגיל.
    לא תמיד הרופא יכול לצפות לתגובת יתר בגילך, ולכן , אם לא תהרי מטיפול זה, הרופא המטפל כבר יכיר את תגובותייך ויתאים טיפול יותר מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו