דמוי וסת בת 44 לפני טיפולי פוריות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דמוי וסת בת 44 לפני טיפולי פוריות
    בתאל
    23/04/2021

שלום בת 44 ללא ווסת. אני מעונניית לשמור על הרירית והרחם על מנת להכין להכין את הרחם להרות בקרוב ב IVF. מעבר לטיפול שמקבלים לIVF ספציפי.
    1. אני נוטלת מיזה תקופה פרוגילטון ואינו גורם לדמם. יכול להיות? (נאמר לי שגום לדמם)
    2. האם יש הורמונים הגורמים לדמם דמוי וסתי?
    3. פרוגילטון גום לדמם? המלצה אחרת?
    אשמח להמלצותיך
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמוי וסת.

פרופ` דוד בידר
    23/04/2021

צריך להגיע לאבחנה מדוע אין לך דימום וסתי.
    מתן פרוגילוטון גורם לוסת.
    אין דבר כזה לשמור על רירית רחם ל IVF.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בתאל
    24/04/2021

שלום פרפ', תודה על המענה
    בנטילת פרוגילטון באיזה שלב לבצע US בכדי לבדוק את עובי הרירית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` דוד בידר
    25/04/2021

אחרי פרוגילוטון חייב לבוא וסת.
    אם לא מקבלת וסת למרות שלקחת, למשל שתי קופסאות אז צריך לברר זאת.
    אולטרה סאונד יכולה לעשות בכל רגע כדי לבדוק רירית אך במקרה כזה יש צורך בהיסטרוסקופיה.
    אם עברת גרידות או פעולות אחרות ברחם היכולות לגרום להידבקויות אזי זו אחת הסיבות לבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

בתאל
    25/04/2021

תודה על המענה.
    אני רווקה ולא הייתי בהריון. אני רק רוצה לוודא שהבנת. כאשר כתבתי אל וסת. כוונתי שיש לי אל ווסת מנופאוזה מוקדמת. עדיין הפרוגילטון מחייב לגרום למחזור דמה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` דוד בידר
    25/04/2021

הפרוגילוטון חייב לתת וסת, אבל במצבך יכול לתת וסת רק אחרי 2 קופסאות או שלוש, אבל חייב....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

בתאל
    26/04/2021

שלום פרופ' תודה על המענה. במקביל הייתי אצל רופא נשים. הרופא נשים אמר לי שבגלל שמגיל 38 אין לי וסת זה תקין שהפרוגילטון לא מביא למחזור חודשי - דמה (הוא אמר "למה אני צריכה דמה") אמרתי לו שאמרו לי שזה לא תקין שאין דימום חודשי עם פרוגילטון הוא אמר מי אמר לך את השטויות האלו שהשחלות לא עובדות אין מחזור חודשי גם עם טיפול תרופתי. והוא נתן לי לקחת אסתרופם פעמיים ביום למשך 10 ימים ואז לבצע US בכדי לבדוק את הרירית וסרב לתת לי היסטרוסקופיה. אני לא צעירה ודואגת שהרופא לא יתרשל עליי. האם הוא צודק בדרכו או לגשת לרופא אחר שיתן לי היסטרוסקופיה? אנא דעתך תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` דוד בידר
    27/04/2021

אני מסכים עם הרופא שלא צריך היסטרוסקופיה אך אני לא מסכים לעניין הוסת והטיפול בפרוגילוטון.
    הפרוגילוטון ממלא את הרחם בהורמונים והדימום הוט טוב כהכנה ,על מנת לבנות רירית על ידי אסטרופם.
    אני לא חושב כמוהו שיש להתחיל ישר בבניית הרירית.
    כמובן שלכל רופא הניסיון שלו והמחשבות הטיפוליות שלו.
    אני הייתי נוהג אחרת וזכותו לנהוג לפי הבנתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו