מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך יכול להיות?יעל17/06/2008
באולטראסאונד ראשון אחרי הזרעה הטכנאית ראתה 5 דפקים ואמרה שאולי יש שישי. כיוון שאני שומרת מסורת הדבר מביא אותי לבעיה גדולה מאד. איך יתכן שהרופא שלח אותי להזרעה ולא הזהיר אותי שמדובר בהרבה זקיקים? האם זה מקובל? האם לא נהוג להזהיר את הבת במקרה כזה ולתת לה להחליט האם רוצה לקחת את הסיכון הזה או לא? הדבר מאד מכעיס אותי כי עכשיו הוא אומר שלהשאיר את העוברי כולם זה מסכן אותי ואותם. הייתי רוצה לדעת האם באמת הוא היה יכול וצריך לומר לי את זה מראש ולתת לי לקחת את ההחלטה האם אני בכלל רוצה הזרעה בחודש שיש כזה סיכון. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליעל מיעל
יעל17/06/2008זה אכן יכול להיות בהחלט, ואני אומרת לך על סמך נסיוני האישי.
גם אני עברתי הזרעה לפני חודשיים. באולטרסאונד זקיקים האחרון שעשיתי לפני ההזרעה נמצאו משהו כמו 15 זקיקים גדולים ובאיזשהוא שלב הטכנאית הפסיקה למדוד את שאר הזקיקים כי פשוט הייתה לי "הצפה" של זקיקים.
ואז - הטיפול הצליח וגיליתי שאני הרה.
כעבור זמן מה, ניגשתי לרופא המטפל שלי ו................... להאמין: 7 שקי הריון הכוללים 7 עוברים עם דופק !!!!
לפני הטיפול הרופא הכין אותנו כי ייתכן שיהיו תאומים, אך כמובן לא אנו וגם לא הרופא ציפינו לתוצאה שכזו.
אז לפני כשבועיים עברתי שני דילולי עוברים, כעת אני בהריון עם תאומים.
לדעתי, ואינני רופאה כמובן ואיני רוצה להתערב מבחינה דתית והלכתית, אם אכן נצפו 5 עוברים כדאי לך לדלל. זה מאוד לא פשוט......
יש לי תאומים בני 6 כיום, ותאמיני לגדל תאומים זו משימה לא פשוטה (אך מהנה), אז קל וחומר חמישייה.
בכל אופן, מאחלת בהצלחה ומזל טוב !
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שחשוב לי להבין מהרופאים בפורום
יעל17/06/2008זה האם מחובתו של הרופא להזהיר אותי כי בחודש הזה היה סיכון מוגבר להריון עם הרבה עוברים.
אני מאחלת לך בהצלחה בהמשך אבל דילול עוברים גם עבור אישה חילונית הוא לא תהליך בריא ורצוי והוא מאד מסכן את כל ההריון. הבעיה מסובכת פי 100 עבור אישה כמוני שהרב לא מאשר לה דילול. אני הייתי רוצה לדעת דבר כזה מראש וכועסת שזה לא נאמר לי בכלל! כל מה שהוא אמר לי זה שיש לנו סיכוי מצויין להריון החודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת בדיון אבל...
חסוי17/06/2008אני מבינה מאוד את הבעיה ההלכתית ואת העובדה שהרב לא מאשר לבצע דילול- רק לדעתי חשוב שתביני, עד כמה שזה קשה, שהריון עם חמישה עוברים הוא מסוכן מאוד מאוד- לך, ובעיקר לעוברים. הסיכוי שתגיעי לסוף ההריון ותלדי חמישה ילדים בריאים ללא סיבוכים, מומים, וכד'- קטן מאוד וכל רופא יאמר לך את זה- דתי ולא דתי. סיבוכי ההריון והלידה של הריונות מרובי עוברים "רגילים" (כמו תאומים) הם כל כך מאיימים ומשמעותיים, אז על אחת כמה וכמה כשמדובר בחמישה. את עלולה לאבד את כולם, או חלילה, להיפגע בעצמך, וזאת מבלי לדבר על הסיכויים הגבוהים למומים ומחלות.
שני דברים לי אלייך: ראשית, אני מציעה שתנסי להתייעץ עם רופא נשים שהוא גם דתי, ולנסות לקבל ממנו חוות דעת וכמובן לבחון אפשרות של דילול בכל זאת, אולי לשוחח עם הרב לשם כך- יש מקרים חריגים והרבנים הם אנשים חכמים ונבונים, וכשצריך הם גם יודעים לסייע בכל מה שקשור למקרים בעייתיים שכאלו.
שנית, תנסי לא להתעסק במה היה צריך להיות ומה לא- נכון שאולי הרופא טעה כשלא הזהיר אותך לגבי מספר הזקיקים, אבל לא יעזור עכשיו לדוש בזה ולחפש אשמים. את בהריון עם חמישה עוברים וזו סיבה מספיק טובה לדאגה גם בלי לחפש מחדלים ואשמים- אז תנסי כרגע לא לחשוב על העבר אלא על ההווה והעתיד ועל איך את פותרת את הבעיה.
וכמובן- שיהיה בהצלחה ורק בשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול17/06/2008הריון מרובה עוברים הוא סיכון מובנה בתוך הטיפול של גירוי שחלות.
מניסיוני: על דעת רוב הרבנים ניתן לבצע הפחתה, ועדיף מוקדם שכן לפני 49 יום העובר נחשב כ"מים" ע"י ההלכה, ולכן אין בעייה. לגבי הפחתה מאוחרת, רבנים מבינים היטב את המשמעות, ולכן מוציאים פסק דין "רודף" המאפשר לבצע הפעולה.
שורה תחתונה, עם כל הצער והכאב והמצוקה הרגשית - דתית - אין לך הרבה בריאות אלא ללכת על זה. הקפידי לבחור להתייעץ עם רב ברוח זו. אפשר גם לפנות ליעוץ למכון פוע"ה בירושלים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול היקר, אני חוששת שלא הבנת
יעל17/06/2008לד"ר קול היקר, תודה לך על תשובתך המפורטת אבל אני חוששת שלא הבנת טוב את השאלה שלנוי. אני אחזור: האם היה לדעתך על פי הנוהלים התקינים היה על הרופא שלי ליידע אותנו שמדובר בהרבה זיקיקים ושזה מעלה את הסיכון להריון עם הרבה מאד עוברים. כמו שאנחנו רואים את זה קרה לנו אסון כרגע ואנחנו במילקוד: מסוכן להמשיך עם ההריון אבל אין לנו אפשרות לדלל או להפיל. הדבר היחיד שאני שואלת זה האם הרופא היה צריך להגיד לנו את זה ולתת לנו לבחור לבד האם רוצים לעשות הזרעה באותו חודש או לדלג ולחקות לחודש הבא.
בקשר לענין ההילכתי, לצערי מה רבנים אחרים פוסקים זה לא רלוונטי בשבילינו רק מה שרב שלנו אמר והוא מתנגד לדילול ולהפלה. אני מודה לך על התיחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
פרופ' שחר קול17/06/2008כאמור, כל מטופלת העוברת טיפול בגירוי שחלתי, ולא משנה עם איזו תרופה, מסתכנת בריבוי עוברים. זה סיכון מובנה בתוך הטיפול.מן הסתם, המידע לגבי מספר הזקיקים המתפתחים היה גלוי לפניכם, מדוע המשכתם בטיפול???
אם רוצים להימנע לחלוטין מסיכון זה, יש לטפל על בסיס הביוץ הטיבעי בלבד (זקיק אחד, עובר אחד) - עם סיכויים פחותים, כמובן.
יש לנסות ולהסביר לרב שלכם את המשמעויות.
הרי לא סביר שרבנים רבים אחרים, המאפשרים "דילול" הם "אפיקורסים" גמורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ל"חסוי"
יעל17/06/2008מסכימה עם כל מי מילה שכתבת. הבעייה היא שדי קשה לעתים להתווכח ולשכנע רבנים ואנשים דתיים במה כדאי, מה מותר ומה עדיף.
יעל, אני מקווה שהתגובה שקיבלת מ"חסוי" תגרום לך לשקול בכובד ראש את העניין.
ממני יעל שעברה דילול לפני שבועיים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)