מעקב רירית ואולטרסאונד בת 43

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מעקב רירית ואולטרסאונד בת 43
    לירז
    19/05/2021

שלום פרופ', בת 43 במנופאוזה. ביצעתי מעקב רירית. שני אסטרופם ליום, עקב שלא הסתדר לבצע us ביום 10 ביצעתי ביום 14. הרירית 6.5
    1. הרירית נחשבת לדקה בהתאם ליום ולטיפול. אכן? (מטרת המעקב לפני הליך IVF)
    2. האם צריך להחליף טיפול?
    3. מומלץ לבקש היסטרוסקופיה?
    אשמך לדעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רירית

פרופ` דוד בידר
    19/05/2021

האם עברת פעולות ברחם כמו גרידות או ניתוחים רחמיהם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לירז
    19/05/2021

תודה על המענה.
    לא עברתי אף פעולה ברחם. ואני בתולה
    מה היית מציעה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רירית

פרופ` דוד בידר
    19/05/2021

לא יודע מה זה מעקב אחרי רירית שלך.
    אם לא עברת שום דבר ברחם אז הרירית בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לירז
    19/05/2021

כפי שציינתי אני בת 43 באל וסת מנופאוזה. ולפני תחילת הליך של IVF החזרת עוברים בקשתי לרופא לבדוק לעבור טיפול ניסיון לוודא את תהליך תקינות הרירית, לוודא שהיא נשטפת ומתעבה בכדי להתאים להחזרה. כשאני אומרת מעקב רירית זה אומר לעקוב אחת התעבות הרירית בתמיכה תרופתית.
    באופן כללי אני נוטלת קרוב לשנתיים פרוגילטון והוא לא הביא לווסת מלאכותי. והרופא אמר לא משנה שאין דימום, נחשוב לבדוק את הרירית ונתן טיפול תרופתי שהוא....
    כעת יום 14 לאסטרופם (2 ליום). רירית עובי 6.5 נחשבת דקה אם עכשיו לדוגמא הייתי מבצעת החזרת עוברים אני צודקת?
    להחזקת עוברים כמה ימים מקסימום לוקחים טיפול לעיבוי הרירית?
    מקווה שהבנת את שכתבתי, אשמך לדעתך בכדי להבין אם אכן אני בבעיה ומה מומלץ לעשות
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. יצאו שגיאות כתיב

לירז
    19/05/2021

כפי שציינתי אני בת 43 באל וסת מנופאוזה. ולפני תחילת הליך של IVF החזרת עוברים בקשתי לרופא לבדוק לעבור טיפול ניסיון לוודא את תהליך תקינות הרירית, לוודא שהיא נשטפת ומתעבה בכדי להתאים להחזרה. כשאני אומרת מעקב רירית זה אומר לעקוב אחר התעבות הרירית בתמיכה תרופתית.
    באופן כללי אני נוטלת קרוב לשנתיים פרוגילטון והוא לא הביא לווסת מלאכותי. והרופא אמר לא משנה שאין דימום, החשוב לבדוק את הרירית ונתן טיפול תרופתי שהוא....
    כעת יום 14 לאסטרופם (2 ליום). רירית עובי 6.5 נחשבת דקה אם עכשיו לדוגמא הייתי מבצעת החזרת עוברים אני צודקת?
    להחזרת עוברים כמה ימים מקסימום לוקחים טיפול לעיבוי הרירית?
    מקווה שהבנת את שכתבתי, אשמך לדעתך בכדי להבין אם אכן אני בבעיה ומה מומלץ לעשות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` דוד בידר
    20/05/2021

רצוי ברחם כמו שלך להגיע לדימום לפני הכנת רחם להחזרת עוברים.
    אם הרופא שלך חושבת אחרת אז צריך להנשיך בטיפול התרופתי כדי לנסות לעבות את הרירית.
    כמו כן רצוי במקביל לבדוק בדם אם ההורמונים תקינים תחת אסטרופם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....

לירז
    23/05/2021

שלום פרופ', כמו שציינתי בת 43, אני באל וסת מנופאוזה. נטלתי שנתיים פרוגילטון שלא הביא לדימום וסתי (גם לא ידעתי ולא נאמר לי שצריך להביא לדימום). כל הברור כרגע זה עקב אני רוצה להתחיל IVF ורציתי לוודא את תקינות/עובי הרירית.
    כעת הרופא סרב להיסטרוסקופיה. נטלתי אסתרופם פעמיים ביום במשך 15 ים והרירית הייתה 6.5
    הרופא אמר לעצור טיפול ולא לקחת כלום וכאשר אתחיל IVF נתחיל ללא טסט. ברור שאני לא מקבלת את דעתו וצריכה לחפש רופא אחר. השאלה לכרגע האם אכן לא לקחת כלום לאחר האסתרופם? או שיש להשלים סבב עם פרוגסטרון ? או לקחת שוב חפיסת פרוגילטון?
    ובנוסף במקום פרוגילטון איזה טיפול הייתה מציע בכדי לגרום לדימום "ווסתי" ?
    אשמך לדעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיפול ההורמונלי התחליפי אמור להינתן בכפוף לתכנון מועד החזרת העוברים,אם הטיפול במועד מרוחק ניתן לתת לל בינתיים מעגל הורמונלי תחליפי מסוג פרוגילוטון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    23/05/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לירז
    23/05/2021

תודה על המענה.
    אני מעוניינת לתכנן טיפול והחזרה רק לאחר שאני יודעת שהרירית תקינה ומתעבה לעובי המתאים להחזרה. אני לא רוצה שהרופא יבצע איתי נסיונות. והייתי רוצה להביא לדימום דמוי וסתי לפחות סבב אחד ופרוגילטון לא הביא לדימום לכן שאלתי מה יכול להיות תחליף בכדי להביא לדימום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום

פרופ` דוד בידר
    23/05/2021

צריך לקחת סבב נוסף של פרוגילוטון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו