מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לגבי פרוטוקול הקפאת ביציותאני04/07/2021
בת 38 פרופיל הורמונלי תקין לגיל, בסבב ראשון של הקפאת ביציות.
פרוטוקול: אסטרופם 3 פעמים ביום החל מהיום השלישי של המחזור במשך 4 ימים. ביום 6 למחזור התחלת גונאל 300 ביום (באותו יום היה יום אחרון של אסטרופם. שאלתי למה קבלתי אסטרופם אם אני עושה הקפאה אמרו שזה לתזמן שהשאיבה לא תצא בשבת). ביום 10 למחזור הוספה של אורגלוטרן ביחד עם הגונאל. כרגע ביום ה15 למחזור. מזריקה בערבים, הבדיקות בבוקר. תוצאות בינתיים:
יום 2 למחזור: אסטרידיול 227, פרוגסטרון 1.5, lh 8.2
יום 12 למחזור: זקיקים קטנים בימין וארבע זקיקים בגודל 10 בשמאל. אסטרדיול 2115 פרוגסטרון 0.6 lh קטן מ1. רירית 12.
יום 15 למחזור (הבוקר): שני זקיקים בגודל 12 בכל צד והשאר קטנים עדיין. אסטרידיול 4972, פרוגסטרון 1 , LH 1.5. רירית לא השתנה.
התבקשתי להמשיך עם גונאל ואורגלוטרן ולחזור להבדק מחרתיים. פעם ראשונה שלי ומנסה להבין לאן זה הולך והאם בגלל שהזקיקים קטנים אולי כל הסבב יבוטל. ומה נקודת ההחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעלי בהמלצת הרופא הטיפול אמור להבשיל זקיקים נוספים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה שאלה נוספת
אני04/07/2021כרגע יש רק 2 זקיקים בגודל 12, אחד בכל צד.השאר 10 ופחות. עוד כמה ימים אפשרי להמשיך בטיפול? יש איזשהוא גבול של כמה ימים עוד מותר להזריק?
בנוסף הרופא לא מדבר איתי, לאחר כל us הולכים לאחות והיא נותנת את ההוראות. זה ביח ציבורי, האם הרופאים מעורבים? לא דברתי או ראיתי את הרופא מאז שנתן לי את הפרוטוקול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון בדיקות לאחר יומיים אשמח לתשובה
אני06/07/2021בצעתי שוב בדיקות היום לאחר יומיים וכרגע:
רירית 10. ימין 9 ו12. שמאל 10 12 13 13 14
דם: אסטרדיול 9532, פרוגסטרון 1.9, LH 2.2
נאמר להמשיך באותו טיפול לחזור בחמישי עוד יומיים שוב למעקב. מעריכים שאיבה ביום ראשון או שני. האם הערכים תקינים? ראיתי פה שכתבו לבנות עם רמת אסטרדיול כזו שיש להן גירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה דחוף חוששת שמועד השאיבה מאוחר
אני06/07/2021האם זה לא מאוחר ויתכן גירוי יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
פרופ` דוד בידר06/07/2021הזקיקים עדיין תקינים.
אני חושב שההוראות שקיבלת הן בסדר.תלוי מה התוצאות ביום חמישי ואז להחליט על שאיבה בשבת או ראשון.
אם אין אפשרות בשבת אפשר גם ראשון.
יש היום זריקת ביוץ שמונעת גירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
אני06/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר06/07/2021התכוונתי הזקיקים עדיין קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עדכון על מועד שאיבה בבקשה
אני08/07/2021תוצאות מהיום 8/7:
ימין 15, 16, 18. שמאל 16 16 17 18 18 19
דם: e2 12019, pr 2, lh < 1
האם הגיוני שהגדלים ככה גדלו מה6/8, טכנאית אחרת בדקה היום היותר ותיקה. השאיבה בראשון בקשו להזריק היום עדיין גונאל ואורגלוטרן כרגיל וגם מחר בשישי בבוקר ואז בלילה 2 דקפפטיל.
האם הגיוני שהlh ירד? האחות ציינה שלא יצא לה ככ דם מהוריד ואמרה מקווה שזה יספיק. לא יודעת אם קשור.
מה צריך להיות גודל הזקיקים בשאיבה? האם יתכן ״לאבד״ את אלו בגדלי 18 ו19 עד יום ראשון כי יהיו גדולים מדי?
סליחה על כל השאלות שאולי חלקן מטופשות, זו פעם ראשונה שלי ואין גישה לרופאים לשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מועד השאיבה ביום ראשון נראה סביר והגיוני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ותזמון זריקת להשראת ביוץ
אני12/07/2021תודה רבה על התשובה, אני אחרי השאיבה, נשאבו רק 5 ביציות ומתוכן רק 3 הוקפאו. אמרו לי שלא תאם לציפיות לפי המעקבים. בשאר הזקיקים זה היה נוזל ציסטי או שלא הייתה ביצית לא לגמרי הבנתי. שאלתי על ההורמונים שהיו גבוהים ואמרו שגם זקיקים שלא מבייצים מפרישים E2. לסבב הבא אמרו שרוצים שאקח אוביטרל בנוסף ל2 דקפפטיל לביוץ, בנוסף מחליפים את הגונאל בפרוגבריס ואת אורגלוטרן בצטרוטייד.
אשמח לחוות דעת להסבר לתוצאות ומה אוכל לעשות שונה להגדיל סיכויים לפעם הבאה (חוץ מהפרוטוקול החדש), במיוחד להבין את עניין תזמון זריקת הביוץ. הזרקתי 2 דקפפטיל בדיוק בשעה שנאמר לי, אבל הכניסו אותי לשאיבה אחרי 35 שעות, האם זה חייב להיות בדיוק או לפחות 36 שעות, האם זה יכול להסביר את התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התגובה שלך להשריית הביוץ באמצעות דקפפטיל לא תאמה את הציפיות ולכן החיך הבשלת הביציות בזקיקים לא הבשיל מספיק,למרות התיזמון והעיתוי של שאיבת הביציות שלטעמי היה בטווח הזמן הראוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)