גירוי יתר שחלתי בסבב להזרעה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גירוי יתר שחלתי בסבב להזרעה
    Mor
    27/07/2021

שלום, בסבב האחרון שמיועד להזרעה טופלתי בגונל F (מינון של 75IU) ביום ראשון האחרון בבדיקות שביצעתי התקבל אסטרדויל 3677, LH 6.5 ופרוגסטרון קטן מ 2. באולטרה סאונד נצפו הרבה זקיקים: 16, 13, ארבעה 12, 11 ועוד קטנים רבים. ביום שני (אתמול) ביצעתי בדיקות בשנית והתקבלו התוצאות הבאות: אסטרדויל 5929, LH 15.5 ופרוגסטרון קטן מ 2. באולטרה סאונד נצפו הרבה זקיקים: 18, 15, 14, ארבעה 13, שניים 11 ועוד זקיקים רבים קטנים. נאמר לי כי אני סובלת מגירוי יתר שחלתי ועליי להפסיק מיידית את הטיפול. מאוחר יותר, קיבלתי המלצה משני רופאי פוריות להזריק cetrotide בשני ובשלישי (בהתחשב בכך שקיימנו בראשון יחסים וישנו סיכון שאני כבר מבייצת) ממש התבאסתי מכך כי הרי זה אומר שכל הטיפול הולך לפח... הזרקתי cetrotide אתמול, כפי שהונחיתי ואני מתלבטת האם באמת נחוץ שאזריק גם היום.. (מחר אני אמורה ללכת למעקב זקיקים והורמונים) אני מרגישה על הגוף שלי שהביוץ כבר קרה ולכן לא מבינה מה אמורה להיות ההשפעה של הזריקה. כמו כן, במידה ואכן הזריקה מנעה את הביוץ, האם אני אמורה לקבל בהמשך אוביטרל או כל תרופה שכן יגרמו לביוץ? לא ברור לי מה הפרוטוקול במצב כזה... אני ממש אשמח לקבל יעוץ בנושא.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוי

פרופ` דוד בידר
    27/07/2021

לא היה צריך להפסיק הטיפול
    אם הזרקת רק צטרוטיד אז הטיפול כבר לא יצלח.
    לגבי הפרוטוקול הבא צריכה הסבר טוב מרופא שיטפל בך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי שחלתי האם הטיפול לא יצליח?

Mor
    27/07/2021

בוודאות הטיפול כבר לא יצלח? ואם לא אקח היום ציטרוטייד? יש סיכוי שאבייץ מחר והטיפול כן יצלח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבב

פרופ` דוד בידר
    27/07/2021

צריך לקחת זריקות הורמונליות עם צטרוטיד.
    אם לא לקחת זה אבוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי יתר שחלתי

Mor
    28/07/2021

לקחתי צטרוטייד רק פעם אחת.
    בבדיקות דם שביצעתי היום התקבל אסטרדויל 1024 pmol/L
    LH 2.6
    ופרוגסטרון קטן מ 2... כלומר טרם התרחש ביוץ.
    עדיין יש הרבה זקיקים (כ 12, 6 בכל שחלה) אבל רובם בגדלים 12-15 ורק אחד בגודל 20.
    הנחו אותי להמשיך לקחת ציטרוטייד ולחזור ביום ראשון לביקורת. במידה ואני בוחרת שלא להמשיך לקחת ציטרוטייד, האם יש בכך סכנה? מה יכולות להיות ההשלכות לכך?
    אני לא מקיימת יחסים והפעם האחרונה שקיימנו היתה ביום ראשון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת מומחה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/07/2021

לא נראה לי ש מקצועית ראוי לסתור את גישתו שח הרופא שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה כה חדה של האסטרוגן

פרופ` דוד בידר
    28/07/2021

ירידה כה חדה של האסטרוגן מראה שהטיפול הזה כשל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו