תת פעילות בלוטת התריס

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס
    טליה
    28/07/2021

שלום ד"ר,
    אני טליה, בת 24. אני נשואה שנתיים וחצי, לוקחת גלולות בכל תקופה זו ללא הפסקה. לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם שגרתית ובין הבדיקות יצאה תוצאה גבוהה מטווח הנורמה של בלוטת התריס (4.91- לא היו שום תסמינים שהראו זאת, מעבר לעייפות ונשירה שלא קשורים רק לזה- אולי מעט נפיחות בגרון שהרופא משפחה הבחין לאחר התוצאה..לא משהו שמאוד בולט רק במגע בזמן נשימה) אף אחד מבני משפחתי לא סבל מזה, מאיפה זה הגיע? האם יש סיכוי שבבדיקת דם חוזרת התוצאה תהיה בטווח הנורמה? ואולי זה טעות?
    הרופא משפחה שלי אמר שזו תוצאה נמוכה ושאין לי ממה לחשוש ושלא ינתנו כדורים בכדי לאזן זאת, לעומת זאת, הרופאת נשים שלי, שיודעת שאנו מתכננים הריון בקרוב, אמרה שחייב לאזן זאת. הרופאה ביקשה שאעשה בדיקת דם אחרי חודשיים ללא גלולות, ואלך לאנדוקרינולוגיה בכדי שיתן מינון שיאזן אותי. נורא מפחדת להיכנס בטעות להריון בתקופה זו ושיהיה נזק בכך. אני מאוד מפוחדת מהמצב. האם זה יכול להקשות על כניסה להריון?
    שמעתי על נשים רבות עם תת פעילות בבלוטת התריס שסבלו מהפלות רבות, האם זה קשור?
    האם יש קשר לתזונה? מה אוכל לעשות בכדי לאזן זאת מעבר לכדורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות

פרופ` דוד בידר
    28/07/2021

הצשובה לא ברורה
    יכולה לדלוח את גף המעבדה עצמו ללא השם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס

טלינ
    28/07/2021

תמונה של תוצאת הבדיקה. צילום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות

פרופ` דוד בידר
    29/07/2021

אין לך מה לחשוש אם יהיה הריון. בסך הכל יש לחזור על הבדיקה לאחר הפסקת גלולות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס

טליה
    29/07/2021

האם יש צורך בתוצאה קרובה כל כך לטווח הנורמה לקחת תרופה בכדי לאזן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת

פרופ` דוד בידר
    30/07/2021

צריך קודם כל לחזור על הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו