פרוגרסטון נמוך למרות שימוש בקרינון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרוגרסטון נמוך למרות שימוש בקרינון
    מיטל
    19/09/2021

המחזור לי מאוד קצר - 23 ימים אבל קבוע. אומנם זה עכשיו כל 23 ימים אך בעבר זה היה 26 ולפניו 28 וכו וכל זמן מה הוא מתקצר אבל נשאר קבוע לאורך זמן. אני כיום בת 39. בעבר נכנסתי להריון בלי בעיה בכלל. עכשיו כשאני מנסה אני לא מצליחה. עברתי 3 סבבים של הזרעות כאשר בפעמיים הראשונות לא טופלתי עם תומך פרוגרסטון. בסבב האחרון טופלתי ועדין אחרי 14 ימים בעודי משתמשת בתכשיר קבלתי. לאחר מכן עברתי לIVF שם נשאבות לי ביציות והוחזרה לי ביצית מופרת אחת. לאחריו טופלתי באנדומטרין 3 פעמים ביום. גם הפעם אחרי 14 יום מהביוץ קבלתי מחזור. מבדיקת הדם שעשו לי ראיתי שרמות הפגרסטון הן 5.5 למרות השימוש בתכשיר 3 פעמים ביום. זה הגיוני? עשיתי צילום רחם ולא מצאו כלום. יש לי רזרבה שחלתית טובה מאוד, גם הרירית מצויינת: עובי 9. למה אני מקבלת אחרי 14 יום למרות התכשיר? מה יכולה להיות הבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוגסטרון

פרופ` דוד בידר
    19/09/2021

בטיפולי הרעה לא צריך שום תמיכה בפרוגסטרון למרות שיש רופאים שמאמינים בכך.
    בהפריה חוץ גופית, אם נעשתה שאיבה ולא היה הריון, לא תעזור שום תמיכה ויגיע וסת ופרוגסטרון ירד.
    הדימום מגיע 11-14 יום מהאוביטרל אם אין הריון.
    לכן קרה לך מה שקרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגסטרון נמוך למרות השימוש בתכשירי פרוגרסטון

מיטל
    19/09/2021

תודה על התשובה. שאלת המשך. בעיקרון במצב טבעי, אני מקבלת וסת 10 ימים אחרי הביוץ במקום 14 הנורמליים. כשאני משתמשת בתכשיר פרוגסטרון, הצלחתי להחזיק 14 ימים עד לקבלת הוסת. האם יתכן שיש לי לי בעיה בגופיף הצהוב שהוא לא מפריש פרוגסטרון מספיק? זו הסיבה שנתנו לי תמיכה. והאם יתכן שזו הסיבה שאני לא מצליחה להיקלט? ואם כן, מה האופציות לשיפור ההצלחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקה של הגופיף הצהוב הנה בהחלט בעיה העלולה למנוע השתרשות והפלה מוקדמת,לכן השריית ביוץ יעילה ומתן תמיכה בפאזה זו של המחזור עשויה לתת מענה הולם

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
    20/09/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקה של הגופיף הצהוב

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    20/09/2021

ראי תשובתי להלן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגרסטון נמוך למרות שימוש בתכשיר פרוגרסטון

מיטל
    20/09/2021

אכן, זו הסיבה שנותנים לי תמיכה. אך יתכן שזה לא מספיק? התמיכה מאפשרת לי להגיע ל14 ימים אחרי הביוץ אבל טרם הצלחתי להקלט. בעברי הצלחתי להקלט בפעם הראשונה. צריך להגדיל מינון? מה עושים כדי לשפר/לאפשר להכנס להריון? עוד מינון של פרוגרסטון? כלומר במקום 3 טבליות אנדומיטרין לקחת 6 או 9 ביום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגסטרון

פרופ` דוד בידר
    20/09/2021

זאת לא הבעיה שאת לא ניקלטת
    אני גם לא חושב שיש דבר כזה שהגופים הצהוב לא מפריש מספיק ושזוהי סיבה לאי הצלחה.
    עובדה שקיבלת תמיכה וזה לא עזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו