מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות אחרי סבב 1אני21/11/2021
שלום.
אני לאחר סבב ראשון של הקפאת ביציות. מאוכזבת.
בת 36.5. בדיקת amh לפני שנה - 1.9, ו fsh - 10.
לא ידוע לי על רזרבה שחלתית נמוכה.
במעקב זקיקים 3 ימים לפני השאיבה נצפו 11 זקיקים, ובדיקות דם באותו יום: estradiol-12,190. Lh-0.8. Progesterone-3.57. Fsh-36.9.
(במעקב קודם, שבוע לאחר תחילת הזרקה ו 8 ימים מתחילת ווסת: נצפו 14 זקיקים, גודל 13, יחסית אחידים. בדיקות דם שנעשו 3 ימים קודם לכן: estradiol-752. Progesterone-1.83. Lh-0.5).
פרוטוקול הטיפול: ביום ה 1 לווסת קיבלתי 3 כדורי אסטרופם ביום למשך 3 ימים. מהיום ה 4 עד ל 6 גונאל 450, מהיום ה 7 ועד היום ה 14 גונאל 375 ואורגלוטרן. ביום ה 15 אוביטרל ויומיים למחרת שאיבה. ביום השאיבה הרופא אמר שהיו בסביבות 16 זקיקים בגודל המתאים.
לצערי הרב, שאבו רק 6 ביציות. מתוכן 5 הוקפאו. הרוב היו זקיקים ריקים.
הרופא אומר שזה מצביע על רזרבה שחלתית נמוכה, ומציע בסבב הבא להשתמש בתוספים (deha, q10) ושינוי פרוטוקול. האם סביר שהסיבה היא רזרבה שחלתית נמוכה? אולי לפני שקובעים דבר כזה (לפיו משנים פרוטוקול), כדאי לשלול אופציות אחרות?
האם סביר שלפני השאיבה בייצתי ולכן רוב הזקיקים היו ריקים?
האם סביר שכן היו ביציות ברוב הזקיקים אך לא השתחררו בשאיבה? (בעיה עם האוביטרל).
האם בדוח המעבדה מופיע איזה נוזל הופיע בזקיקים (שקוף/אדום)?
כל התהליך בוצע אצל רופא פרטי, ולמען האמת אני די מאוכזבת ושוקלת להחליף רופא מאחר ומרגיש לי שהוא לא יסודי מספיק, וייתכן שאף יכל למנוע את התוצאות הנמוכות של סבב זה. אציין שבדיקות פרופיל הורמונלי עשיתי לפני שנה ו 3 חודשים, טרם השאיבה, והוא לא ביקש ממני לחזור עליהם (הוא לא שם לב לכך שהם מעל שנה). בתחילת הווסת (ולפני לקיחת הורמונים), לא ביצע אולטרסאונד זקיקים. במעקבים לא קיבלתי שום דוח מעקב, רק אמר בעל פה כמה זקיקים הוא רואה ומה הגודל המקסימלי.
האם כדאי לחזור כעת על בדיקות amh ו fsh? לעשות שוב פרופיל הורמונלי?
אני מתנצלת על אורך הפניה, מסרתי את כל הפרטים הקשורים למקרה שלי בלי להחסיר שום פרט.
אני אובדת עצות ומרגישה לבד בתהליך.
אודה מאוד לחוות דעתך המקצועית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים מצביעים על חוסר תאום בן הנתונים שנמסרו והתוצאה בפועל מסיבה שאינה ברורה(בהעדר הנתונים ההורמונלים)חזקה על כך שהרופא יתן לך הסבר מלומד לגבי התוצאה כי הנתונים שלך אינם מעידים על רזרבה נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לאחר סבב 1
אני23/11/2021תודה על תשובתך.
לגבי מה שכתבת על חוסר תאום בין הנתונים שנמסרו והתוצאה בפועל, אתה מתכוון למעקבי זקיקים? יכול להיות שהרופא טעה במעקבים ולכן הפרוטוקול לא היה מתאים?
הרופא לצערי לא נתן הסבר מלומד ומכאן התסכול שלי. אחרי השאיבה הוא אמר שהוא ציפה לשאוב כמות גדולה יותר ולא יודע איך זה קרה, ובהמשך אמר שזה קורה בדר"כ לנשים מבוגרות יותר מעל 40. הוא הציע לקחת בסבב הבא deha/q10 ולשנות פרוטוקול. האם הוא צודק?
תודה רבה לך על המענה וההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטעמי איני רואה ערך מוסף של נטילת DHEA במקרה הנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)