שאלה בנושא ביוץ

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא ביוץ
    חסוי
    19/06/2008

המחזורים שלי לא מדוייקים; נעים בין 32 יום ל-40......כל פעם משהו אחר.
    (פעם, בתקופה שהייתי מאוד טרודה ממשהו ולחוצה המחזור הגיע אחרי חודשיים וחצי, אך זה היה חד פעמי).
    מנסה להיכנס להריון דרך בנק הזרע ועל כן הוחלט שנתזמן הביוץ ע"י נטילתאקיקלומין. כך היה 3 חודשים, מה שהפיע לרעה על הרירית והוחלט שהכדורים לא טובים לי.
    בטרם מעבר לזריקות, בחודש שאחרי ניסיתי על סמך ביוץ טבעי - וביום ה-14 נצפה זקיק טוב, עם הורמונים טובים, לצערי לא היה הריון.
    גם החודש החלטתי שננסה על סמך ביוץ טבעי. היום, היום ה-14,נצפתה רירית 5.2 אך רק זקיקים קטנים! אני לא יודעת מה היו תוצאות האסטרדיול והפרוגסטרון.
    יש לי מספר שאלות:
    א. כיצד ייתכן שהיה לי ביוץ טבעי סביב היום ה-14 בחודש שעבר כאשר המחזורים שלי מעל 30 יום? האם יש השפעה שנשארה מהמחזוריות שיצרו האקיקלומין?
    ב. הרופאים ביקשו שאשוב ביום א הקורב למעקב זקיקים ובדיקת דם חוזרת ואני מאוד התפלאתי, כי הייתי בטוחה שיזמנו אותי לעוד כמה ימים טובים, ולא לעוד 3 ימים, שהרי הזקיקים קטנים. השאלה שלי היא האם, יכול להיות מצב שעל סמך ההורמונים שראו בדם, הם יודעים לאמר שיש סיכוי שיהיה ביוץ החודש? כלומר ייתכן ערכים של הורמונים שמסמנים שהתהליך לקראת ביוץ קיים?
    ג. אני יודעת שיכולים להיות חודשים בלי ביוץ. אז כיצד בכל זאת מקבלים ווסת? שהרי ווסתמגיע 14 יום לאחר ביוץ?
    מודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא ביוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    19/06/2008

יתכן שהביוץ המוקדם ( ביחס לרגיל ) שלך היה בהשפעת האיקקלומין.
    אני לא יכול להשיב בשם הרופאים שלך אבל גם ההערכה שלי היא שלא תגיעי למצב של ביוץ כבר ביום א'. עם זאת, יתכן שביום א' ישתנה המצב בצורה שתאפשר הערכת מצב טובה יותר.
    הדימום הוסתי אצל הנשים עם מחזורים מאד רחוקים ולא סדירים, אינו קשור בהכרח בביוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לחסוי

ד''ר דוד ישי
    19/06/2008

לאור הנ"ל, מכיוון שכבר התחלת בטיפול תרופתי, אני בעד לעבור לטיפול עם זריקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל עוד חידוד קטן

חסוי
    19/06/2008

תודה על התייחסותך המבהירה!
    ברור לי שביום א לא יהיה ביוץ ,
    השאלה היא, האם, על סמך בדיקת הדם מהיום, (פרוגסטרון וE2) יכול להיות מצב שהערכים של שני אלו סימלו שמתחילה מגמה לקראת ביוץ? יש דבר כזה? למשל הפרוגסטרון החל לרדת מערכים סטנדרטיים וE2 החל לעלות? יכול להיות שראו ערכים כאלו בבדיקת דם?
    או שסתם ככה..ליתר בטחון זימנו אותי ללא קשר כדי לראות איך מתפתח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    19/06/2008

נראה לי שליתר ביטחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו