מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנושא ביוץחסוי19/06/2008
המחזורים שלי לא מדוייקים; נעים בין 32 יום ל-40......כל פעם משהו אחר.
(פעם, בתקופה שהייתי מאוד טרודה ממשהו ולחוצה המחזור הגיע אחרי חודשיים וחצי, אך זה היה חד פעמי).
מנסה להיכנס להריון דרך בנק הזרע ועל כן הוחלט שנתזמן הביוץ ע"י נטילתאקיקלומין. כך היה 3 חודשים, מה שהפיע לרעה על הרירית והוחלט שהכדורים לא טובים לי.
בטרם מעבר לזריקות, בחודש שאחרי ניסיתי על סמך ביוץ טבעי - וביום ה-14 נצפה זקיק טוב, עם הורמונים טובים, לצערי לא היה הריון.
גם החודש החלטתי שננסה על סמך ביוץ טבעי. היום, היום ה-14,נצפתה רירית 5.2 אך רק זקיקים קטנים! אני לא יודעת מה היו תוצאות האסטרדיול והפרוגסטרון.
יש לי מספר שאלות:
א. כיצד ייתכן שהיה לי ביוץ טבעי סביב היום ה-14 בחודש שעבר כאשר המחזורים שלי מעל 30 יום? האם יש השפעה שנשארה מהמחזוריות שיצרו האקיקלומין?
ב. הרופאים ביקשו שאשוב ביום א הקורב למעקב זקיקים ובדיקת דם חוזרת ואני מאוד התפלאתי, כי הייתי בטוחה שיזמנו אותי לעוד כמה ימים טובים, ולא לעוד 3 ימים, שהרי הזקיקים קטנים. השאלה שלי היא האם, יכול להיות מצב שעל סמך ההורמונים שראו בדם, הם יודעים לאמר שיש סיכוי שיהיה ביוץ החודש? כלומר ייתכן ערכים של הורמונים שמסמנים שהתהליך לקראת ביוץ קיים?
ג. אני יודעת שיכולים להיות חודשים בלי ביוץ. אז כיצד בכל זאת מקבלים ווסת? שהרי ווסתמגיע 14 יום לאחר ביוץ?
מודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/06/2008יתכן שהביוץ המוקדם ( ביחס לרגיל ) שלך היה בהשפעת האיקקלומין.
אני לא יכול להשיב בשם הרופאים שלך אבל גם ההערכה שלי היא שלא תגיעי למצב של ביוץ כבר ביום א'. עם זאת, יתכן שביום א' ישתנה המצב בצורה שתאפשר הערכת מצב טובה יותר.
הדימום הוסתי אצל הנשים עם מחזורים מאד רחוקים ולא סדירים, אינו קשור בהכרח בביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לחסוי
ד''ר דוד ישי19/06/2008לאור הנ"ל, מכיוון שכבר התחלת בטיפול תרופתי, אני בעד לעבור לטיפול עם זריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל עוד חידוד קטן
חסוי19/06/2008תודה על התייחסותך המבהירה!
ברור לי שביום א לא יהיה ביוץ ,
השאלה היא, האם, על סמך בדיקת הדם מהיום, (פרוגסטרון וE2) יכול להיות מצב שהערכים של שני אלו סימלו שמתחילה מגמה לקראת ביוץ? יש דבר כזה? למשל הפרוגסטרון החל לרדת מערכים סטנדרטיים וE2 החל לעלות? יכול להיות שראו ערכים כאלו בבדיקת דם?
או שסתם ככה..ליתר בטחון זימנו אותי ללא קשר כדי לראות איך מתפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/06/2008נראה לי שליתר ביטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)