מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Fsh מחוץ לטווח 3 חודשים לאחר הפסקת גלולותבת3204/01/2022
היי,
אני בת 32, לפני 3 חודשים הפסקתי ליטול גלולות, לאחר כ7 שנים. מאז קיבלתי בכל 26-28 ימים מחזור (סהכ 3 פעמים). בפעם האחרונה, הרגשתי במשך כשבוע לפני שאוטוטו מקבלת מחזור לפי סימפטומים של הפרעה בשינה ושינויים במערכת העיכול הקורים לי בדרך כלל רק כיום-יומיים לפני ולתוך המחזור, וממש לא שבוע לפני.. בנוסף היו לי הפרשות לא דמיות, אך עם ריח שגם הן התחילו יחד עם התופעות שציינתי לעיל.
באותו החודש עשיתי את הבדיקה לפרופיל הורמונלי, והתוצאות יצאו תקינות פרט לfsh שיצא 10.7 כאשר לפי הטווח של קופח, המקסימום התקין הוא 10.2.
האסטרדריול שלי יצא תקין (סביבות 90-100)
האם השלב הבא הוא בדיקת רזרבה שחלתית? או האם ייתכן שההורמונים עדיין לא התייצבו לאחר הפסקת הגלולות וכדאי לחכות כמה חודשים ולחזור על הבדיקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה תוצאות בדיקת דם שנלקחו ביום החמישי למחזור
בת 3204/01/2022מחזור תמיד היה סדיר, יש לי מעט אקנה ושיעור יתר, שאין לאמי/לאחותי.
תוצאות בדיקות דם שנלקחו ביום החמישי למחזור (ספרתי מתחילת הדימום):
Estradiol 94
17-OH-progesterone 1.2nmol/L
TSH 0.883
T4-FREE 14.3
LH 3.4
FSH 10.70 IU/L
PROGESTERONE bellow 2
Testosterone total 0.80nmol/L
ANDROSTENEDIONE 3.80
DHEA SULPHAT 3.80* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם רצונך בייעוץ פריון הרי כדי להזדרז להרות ולהקפיא
פרופ` דוד בידר04/01/2022לא ברור לי מה המטרה שלך. אם את לא מתכוונת להרות אז לא צריך בדיקות והשערות.
אם רצונך ביעוץ פריון הרי כדי להזדרז להרות ולהקפיא עוברים וביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מהתוצאות האלו אפשר להסיק שהפוריות בירידה משמעותית
בת3204/01/2022המטרה שלי להבין את מצב הפוריות שלי. האם מהתוצאות האלו אפשר להסיק שהפוריות בירידה משמעותית ועליי להתחיל תהליך הקפאת ביציות בהקדם או שהתוצאות לא מספיקות כדי להסיק על מצב הפוריות ויש לבצע בדיקות נוספות, כמו AMH או לחזור על הבדיקה שוב כי ייתכן שהגלולות יצרו הטיה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לא יעזרו כדי להחליט שאם מצב הפוריות שלך
פרופ` דוד בידר05/01/2022בדיקות לא יעזרו כדי להחליט שאם מצב הפוריות שלך בשלב זה הם בסדר שזה לא יכול להשתנות תוך זמן קצר.
זה לא נכון לעשות את הבדיקות שציינת ולהחליט שאת יכולה להיות שקטה ולנוח על זרי הדפנה.
בגילך יש צורך לחשוב האם את רוצה לשמר פוריות או לא.
היות ואחרי גיל 35 איכות הביציות יורדת, וזהיכול להתחיל גם קודם, רצוי לחשוב על הקפאת ביציות או עוברים ולא להחליט על פי בדיקות האם יש לי זמן או לא.
אולי בגלל ה FSH הגבולי כדאי להזדרז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)