הפסקת טיפול בעקבות סיכון להיריון מרובה עוברים

מנהל הפורום

פרופ` דוד בידר
פרופ' דוד בידר
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
 
  • הפסקת טיפול בעקבות סיכון להיריון מרובה עוברים
    ליבי
    17/01/2022

    היי, בת 33 לאחר שנה של ניסיונות טבעיים ללא הצלחה(ללא סיבה שנמצאה). חודש שני של טיפול בגונאל. היום נמצאת ביום ה13 למחזור. 10 ימי הזרקה בגונאל 75. הבוקר בבדיקת מעקב זקיקים נמצאו 6 זקיקים בגדלים- 10, 17*2, 19*2, 15. עובי רירית 9.8. אסטרדיול 3639, LH 4.80, פרוגסטרון 2.3. לאחר קבלת התוצאות יצרו קשר והנחו על הפסקת הטיפול ושלא תתבצע הפעם הזרעה בעקבות סיכון להיריון מרובה עוברים. רציתי לשאול האם ההחלטה נכונה? מה הסיכוי לקליטת היריון תקין במידה ונקיים יחסים השבוע? בנוסף קיימנו יחסים לפני יומיים האם ישנו סיכוי לקליטה? המון תודה.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הריון מרובה עוברים במצבך הוא סיבוך של הטיפול עקב חשש

    פרופ' דוד בידר
    17/01/2022

    כאשר עד יותר מ 4 זקיקים גדולים רצוי לעצור טיפול היות והריון מרובה עוברים במצבך הוא סיבוך של הטיפול עקב חשש ללידה מוקדמת דל תאומים.
    הסיכויים לתאומים הוא כ 20%.
    לכן אני חושב שההחלטה נכונה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


