מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאיבה על בסיס מחזור טבעימנסה25/01/2022
היי, זקוק להתייעצות - בת 39, הריון ספונטני לפני 4 שנים שנקלט בקלות בניסיון הראשון. כעת מעוניינים בהריון נוסף. אחרי חצי שנה של נסיונות ללא הצלחה (הריון כימי אחד) פנינו לרופאת פוריות. בדיקת זרע של הבנזוג תקינה. פרופיל הורמונלי שלי תקין (או כמו שהרופאה הגדירה אותו-סופר דופר תקין). ניסינו שתי הזרעות ללא הורמונים פרט לאוביטרל לתיזמון ההזרעה. אחרי שזה לא צלח הרופאה הפנתה אותי לצילום רחם. ביצעתי אצל דר טוגנרייך, להלן התוצאה: ״מימין מעבר ופיזור תקינים, משמאל מודגם סקטוסלפינגס״. בעקבות הממצא הופניתי ישירות ל-ivf, שם נאמר לי שנעשה שני סבבים ואם לא יצלחו אצטרך לשקול כריתת החצוצרה השמאלית. סבב ivf ראשון: מנופור 225 מהיום השני למחזור, בשילוב אורגלוטרן מהיום השביעי למחזור, אוביטרל לתיזמון שאיבה. נשאבו 7 ביציות, 3 הפריות טובות, הוחלט לגדל ליום 5. ביום ההחזרה שרד רק עובר 1. הסבב הסתיים בהריון כימי לצערי. בסבב שני (מיד במחזור העוקב, ללא הפסקה) ניתן פרוטוקול כמעט זהה, רק מינון המנופור הועלה ל-250. נשאבו 9 ביציות אך ללא הפריות כלל. במעבדה נאמר שהביציות היו ״לא יפות״, עם מראה לא אחיד ונראו לא תקינות. הרופאה הגיעה למסקנה שאולי ההורמונים אינם מיטיבים עם הביציות שלי ורוצה לנסות בסבב הבא שאיבה על בסיס מחזור טבעי, כלומר ללא הורמונים בכלל פרט לאוביטרל לתיזמון השאיבה. אני תוהה אם זו ההחלטה הנכונה, חוששת מאחר ותמיד קיימת האפשרות שלא תהיה בכלל ביצית לשאיבה. וגם אם תהיה, אולי לא יצליחו להפרות אותה. ואם כן תהיה הפריה - אולי החצוצרה החסומה תפריע לקליטת העובר. מרגיש לי שכל הסיפור נורא מסובך ומורכב. אני כל כך רוצה עוד ילד.. מפחדת לבזבז את הזמן. מה עושים? באם יש פרוטוקולי טיפול נוספים שיכולים להתאים למקרה שלנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי בהתחשב בנתונים,זהו סדר הדברים שהייתי נוקט-בראש ובראשונה כריתת החצוצרה החולה המפחיתה את סיכוייך להשתרשות בשיעור של 50%,ובנוסף מגבירה את הסיכוי להפלה,בשלב שני הייתי בוחר בפרוטוקול ייעודי שאינו מבוסס על הביוץ הטבעי,נתוני הרזרבה שלך מצביעים על סיכוי טוב שאם ישאבו יותר ביציות יהיו לך יותר עוברים שמהם תתבצע הבחירה הסלקטיבית דבר שיגדיל את סיכוייך להרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)