שאלת מוקפאים ivf

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלת מוקפאים ivf
    בת32
    04/03/2022

היי ובוקר טוב,

בבית מקסימה בת 1.4 ואני כעת שבוע 28 עם אחותה.
    2 הבנות תוצאה של ivf עקב חסימה בחצוצרות.

עברתי בחיי 2 סבבי שאיבה. שאבו כל פעם מעל 20 ביציות, בפעם הראשונה 3 מוקפאים (לא הוחזר טרי): הראשון לא צלח, השני הוא בתי הבכורה והשלישי נותר בהקפאה.

הסבב השני החל אף הוא בשאיבה ולא בהחזרת המוקפא מטעמים של שמירת העובר שהופק צעיר יותר, לעתיד. שוב נשאבו מעל 20 ביציות אבל רק עובר אחד היה ראוי (טרי) והוא העוברית שתיוולד בע"ה בחודש מאי.

השאלות הן:
    א. מה יכולה להיות הסיבה למיעוט הפריות מחד ומאידך אחוזי קליטה יפים עם אלו שנוצרו? האם זה בר שינוי והאם מיותר לי פרוטוקול עתיר הורמונים שמייצר ביציות סתמיות שלא יוצרות עוברים?
    ב. בהינתן מספר ההפריות המועט ב2 הסבבים, האם עלי לשקול לבצע שאיבה נוספת בשנה שנתיים הקרובות? יש לציין שאני בת 32 ולא מעוניינת בהריון שלישי לפחות ב4-5 השנים הקרובות.
    ג. העובר המוקפא שנותר - האם קיימת יכולת לברר את מין העובר?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלת מוקפאים ivf

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה

פרופ` דוד בידר
    04/03/2022

1.כאשר שואבים 20 ביציות, קרוב לודאי שחלקן נשאבו מזרק ערים קטנים ולכן צריך לבדוק את הפרוטוקול הטיפולי, אך למעשה הדבר לא משנה כל עוד את מצליחה להרות .
    2.תמיד עדיף לשאוב לפני גיל 35.
    3. אפשר לבדוק מין עובר אבל לא בארצנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו