לד"ר ישי - מס' שאלות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לד"ר ישי - מס' שאלות
    לימונית
    20/06/2008

ד"ר ישי היקר שלום,

ראשית, למרות המצב הקשה שאני נמצאת בו כרגע, אני רוצה להודות שוב מקרב לב על היחס שאני זוכה לו ממך.

ברצוני לשאול מספר שאלות:

1) לפי הבנתי, בדיקות בטא חוזרות נועדו להעיד על היריון לא תקין. אתה ציינת בפניי עוד בבדיקה השנייה והשלישית שבכל מקרה ההיריון לא תקין (בתוך הרחם או מחוץ לו).. בעת השיחה עם פרופ' אוסלנדר, הוא טען שהבטא לא משפיעה על מומים עובריים. אם כך, בשביל מה עורכים את הבדיקות החוזרות, שהרי ידוע שצריכה להיות הכפלה כל יומיים, ואצלי היא רחוקה מזה עד מאוד?

2) מכיוון שהפסקתי כבר כ-5 ימים לאחר ההודעה על הבטא הראשונה לקחת פרוגסטרון, והוא ירד לערכים מאוד נמוכים, עד כמה הדבר הזה בפני עצמו יכול להשפיע על תקינות העובר?
    מה טווח הערכים הנכון של הפרוגסטרון בסביבות שבוע 6-7?

3) מה טווח הערכים התקין של בטא בשבועות אלו?

4) בנוסף, לא הקפדתי בכלל על תזונה טובה, שכן ידעתי בוודאות שההיריון הזה לא יימשך.
    עד כמה הדבר יכול להשפיע על תקינות העובר?

5) האם הימצאותו של דופק בבדיקה החוזרת שתיערך לי ביום ג' הקרוב (ה-24/6) תעיד על תקינות כלשהי?

6) אני מוזמנת למיון - האם בוודאות אבדק על ידי פרופ' אוסלנדר או ד"ר גולדברג, או שייתכן שאבדק רק במיון?

7) האם ייתכן שבמידה ולא יימצא דופק, או שיוחלט בכל זאת על היריון לא תקין, שבאותו היום תתבצע פעולה כלשהי להפסקת ההיריון?

ד"ר ישי, מכיוון שהיה לי תור ביום ה' לבוא לבדיקת דם ביחידה, התקשרתי, והבנתי שאני עדיין כן שייכת ליחידה. אני מעדיפה לבוא לבדיקה דרך היחידה (במקום דרך המיון), בייחוד כאשר אני יודעת שזה יום שאתה נמצא שם.

אני רוצה לציין בפניך שאני נמצאת במצב מאוד קשה כרגע של רגשי אשמה על כך שלא דאגתי לתזונה מאוזנת ולא לקחתי תרופות תומכות (הג'סטון), מכיוון שידעתי שההיריון לא תקין, מה שמאוד מפחיד אותי לגביי מומים אפשריים בעובר.

כמו כן, ידוע לי שאני עומדת בשלושה מתוך 4 הקריטריונים של הועדה להפסקת היריון.
    האם במידה ואחליט לא לקחת סיכונים, יש סכנה בעתיד לקבל אישור לטיפול ה-IVF הבא?

אנא התייחסותך לכל השאלות, במיוחד לאלה הנוגעות לויכוח שנתגלע עם פרופ' אוסלנדר (בנוגע לבטא ומומים בעובר, ולכך שלא לקחתי תמיכה של פרוגסטרון) והאם יש אפשרות שיבצעו פעולה כלשהי ביום ג', במידה ויוחלט על סיום ההיריון? (זה חשוב לי מאוד כדי לדעת כיצד להתארגן).

שוב, תודה לך ,
    אתה אדם יקר.
    לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ישי - מס' שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לימונית

ד''ר דוד ישי
    20/06/2008

אני מאד מבין את המצוקה שלך, אבל אני לא רוצה ולא יכול להשיב לכל השאלות האלה במסגרת הפורום.
    תתקשרי אלי לטלפון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו