התייעצות בנושא שחלות פוליציסטיות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התייעצות בנושא שחלות פוליציסטיות
    לירון
    13/04/2022

שלום, אני סובלת משחלות פוליציסטיות,
    לקחתי פרוברה וביום ה4 למחזור נטלתי 5 ימים לטרוזול 5 מ"מ ביום, לאחר כשבועיים לאחר הפסקת נטילת הלטרוזול ולאחר ששהזקיקים לא גדלו, הונחיתי ליטול לטרוזול 5 ימים נוספים במינון גבוה יותר.
    עולות לי מס' שאלות:
    1. האם לא חייב להמתין בהכרח למחזור חדש/ לקחת בשנית פרוברה בשביל לקחת סבב נוסף של לטרוזול? הזקיקים הקטנים הקיימים מזה 3 שבועות מאז המחזור האחרון עדיין יכולים להתפתח ולהכיל בתוכם ביציות תקינות?
    2. קיים סיכוי שבמהלך נטילת הלטרוזול אפספס ביוץ? או שאם לא התפתחו זקיקים עד עכשיו לאחר סבב ראשון של לטרוזול זה כבר לא יקרה מעצמו במהלך השבוע הקרוב?
    3. מה המינון המקסימלי של לטרוזול שבדרכ מקובל ליטול? סביר ליטול יותר מ5 מ"מ ביום במצב שתיארתי?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר להוסיף מינון אם לא הייתה תגובה

פרופ` דוד בידר
    13/04/2022

קודם כל לא כתבת מה גילך שהוא פקטור חשוב בטיפול.
    1.אפשר להוסיף מינון אם לא הייתה תגובה
    2.אם לא רואים זקיקים גדלים וגם רמות האסטרוגן לא עולות אז אין ביוץ.
    3.אפשר לעלות עוד אם אין תגובה אך לדעתי אם לא תהיה תגובה צריך טיפול אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צורך לקחת פרוברה בשנית לפני נטילת הסבב השני

לירון
    13/04/2022

תודה
    אני בת 30
    אני מבינה שאיו צורך לקחת פרוברה בשנית לפני נטילת הסבב השני של הלטרוזול (מרווח של כשבועיים בין הכדור האחרון של הסבב הראשון לבין הכדור הראשון של הסבב השני)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת הפרוברה רק אם לא התרחש ביוץ כדי לגרום להופעת מחזור

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    13/04/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו