Fsh וביוץ מנסה להבין האם יש מצב שאני בביוץ ביום ה3 למחזור??????

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• Fsh וביוץ מנסה להבין האם יש מצב שאני בביוץ ביום ה3 למחזור??????
    נטלי
    10/05/2022

בת 37 פלוס 3
    לפני חצי שנה ביצעתי בדוקות והכל היה תקין ביצעתי אותן לפני הטיפול השלישי באקוקלמין וזריקת אוביטרל ועוד איזה כדורים נוספים שקיבלתי .
    מדאיג אותי ערך אחד מהתוצאות שקיבלתי של הורמון Fsh .
    לפני חצי שנה לפני שלקחתי טיפול שלישי באקוקלמין הערך עמד על 6 מה גם שהכל היה בזמן ביוץ ומחזור והכל . ואז קיבלתי את הטיפול אצל רופא באשקלון וכבר אז היה שיבוש במחזור לקח לו 40 פלוס ימים להגיע וכבר לא מצאתי יותר את הביוץ שלי שהיה מתקתק כמו שעון .
    בבדיקות שביצעתי אתמול היה ערך ההורמון Fsh 24 .
    בנוסף התלוו לזה כאבים טיפה בחלק התחתון של הגב שהזכירו לי ביוץ ואכן בבדיקת מקלון ביתי יצאו קווים מאוד חזקים המעידים על ביוץ לא הסתפקתי בזה וביצעתי היום ( היום ה3 למחזור ) בדיקת lh ושוב Fsh
    התוצאה של lh הייתה 22 ואילו התוצאה של Fsh עלתה ל33 .
    אני מאוד מודאגת אם לא הייתי מודאגת הייתי מחכה בסבלנות לתור שלי אצלך אבל באמת שקשה לי .
    אני ישמח אם יש מקום לנסות להסביר לי מה כל הדבר ההורמונלי הזה
    תודה רבה סליחה על ההודעה הארוכה
    ל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם האסטרוגן נמוך אז הבדיקה מראה

פרופ` דוד בידר
    10/05/2022

חסרה בדיקת אסטרוגן.
    אם האסטרוגן נמוך אז הבדיקה מראה שאת בגיל המעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יכול להיות שבעקבות טיפול באקוקלמין נוצר שינוי כזה בחצי שנה . איך גיל המעבר הכל היה תקין לפני הטיפול באקוקלמין

ליאת
    12/05/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא קשור לתרופה המצב הוא לרוב גנטי

פרופ` דוד בידר
    12/05/2022

זה לא קשור לתרופה.
    המצב הוא, לרוב, גנטי או יש סיבות נוספות שגורמות לשחלה לאבד פעילותה.1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם לפני חצי שנה כל הערכים יצאו ממש

ליאת
    12/05/2022

לא ממש הבנתי … אם לפני חצי שנה כל הערכים יצאו ממש כמו בחורה צעירה כך הרופאה אמרה הכל תקין ממש . Fsh 6 והשאר תקין
    אחרי טיפול באקוקלמין לקיחת זריקת אוביטרל איני מוצאת את הביוץ שעד לפני חצי שנה היה קבוע . Fsh עכשיו 24 ולמחרת 33 בדיקת ביוץ במקלונים חיובית יותר מדי . האם יכול להיות מצב שבו כל המערכת ההורמונלית של הביוץ נמצאת יחד עם המחזור שלי ? זה מה שאני מנסה להבין פשוט משום מה לא רואה גם בדיקת דם לאסטרוגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשל שחלתי הופיע באופן פתאומי בגיל יחסית מוקדם

פרופ` דוד בידר
    12/05/2022

העניין פשוט.
    הופיע באופן פתאומי כשל שחלתי בגיל יחסית מוקדם.
    זה קורה בפתאומיות ויש לזה סיבות שונות כגון מצב גנטי נתון, זיהום וירלי או מסיבה לא ברורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי זה יתן לך תקווה קטנה

אלמונית
    15/05/2022

אני רואה את תשובת הרופא וזה עצוב לי בשבילך.
    כן שמעתי על בנות שקיבלו קורונה או חיסונים לקורונה שזה קרה להן ועבר אחרי כמה חודשים.
    אז אולי זה יתן לך תקווה קטנה.
    לא בטוח שהמצב ישתנה אבל כן ממליצה בהמלצת הדיוטות שתבדקי שוב בעוד כמה זמן כדי לוודא האם כפי שהרופא כתב זה בהשפעה ויראלית או משהו חמור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו