שחלות פוליציסטיות ורירית דקה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות ורירית דקה
    לינוי קרמר
    16/05/2022

היי פרופסור אשכנזי.
    התחלתי טיפולי פוריות לפני שנה על רקע של שחלות פוליציסטיות. חייבת לציין שהרופא שהייתי אצלו בזמנו לא נתן צ’אנס כלל לסבב טבעי. אין לי מושג איך הגוף מתנהג ללא הורמונים.
    לאחר 2 סבבים בלטרזול גילינו בעיה נוספת- רירית הרחם לא מתעבה.
    עשיתי פעמיים היסטרוסקופיה לא נמצאו ממצאים חריגים.
    בשלב הזה עברתי רופא והתחלתי טיפול במונופור וגונל. כמו כן עשיתי 3 פיפלים. אציין שכן נראה שיפור קל ברירית ממצב היא 3 מ״מ סטטית במשך חצי שנה. התחלתי לראות מספרים כמו 4.5, 5.5 אבל לא מעבר.
    כרגע אני אחרי 2 החזרות שנכשלו.
    הבעיה אצלי שהרופא הנוכחי נותן לי זריקות של מונופור וגונל בתקווה לעבות את הרירית אבל בגלל שאני פוליציסטית (מאוד) אני קופצת לרמות גבוהות מאוד של הורמונים. לדוגמה אחרי 4 ימים של הזרקות מגיעה ל3300 אסטרדיול ורירית 3.9 ואז הוא מחליט להוריד מינון מה שפוגע בעובי הרירית.

אשמח לשמוע את דעתך בנושא, האם אתה חושב שיש מקום לעשות בחזרה על בסיס לא טבעי? רק עם פרוגסטרון? אציין שאחרי שלקחתי תמיכה של אנדומטרין 2 בבוקר, 2 בערב. יום לפני הבטא השלילית הרירית הייתה 7.2!

אשמח לדעתך! תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לטעמי ביצוע הפיפל מיותר,אלטרנטיבה פרטוקול במינון נמוך כרוני מותאם אישית ומתן ויטמין E ואספירין במקביל

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/05/2022

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו