מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוביטרל הזרעה וכו...א26/06/2022
שלום,
אודה אם תעזרו לי להבין מה קורה בעצם...
מחזור סדיר 28 יום. בדיקות הורמונליות תקינות. בדיקת זרע תקינה. הדבקויות בשחלה ימין אחרי קיסרי. שחלה שמאל תקינה. החודש התחלתי טיפולי הזרעה ראשונה שבוצעה ללא מעקב ב.דם (איך שהגעתי לרופא נראה בא.ס זקיק 18 מ"מ. בחישוב ביום ה19 למחזור. הרופא אמר שניתן לנסות ללא ב. דם). הזרקתי אוביטרל באותו היום בערב. יומיים לאחר מכן הזרעה. לצערי קיבלתי מחזור. (12 יום בול לאחר האוביטרל).
אם נשים את הסטטיסטיקות בצד (רק אחוז מסוים שההזרעה תיקלט)- מה יכולות להיות הסיבות שלא נקלט הריון הפעם? האם יכול להיות שהיה ביוץ לפני שהרופא ראה את הזקיק וזה פשוט היה גופיף צהוב שנראה בא.ס (למרות שלפי מיטב הבנתי זקיק 18 מ"מ עתיד לבייץ)?
יכול להיות שהאוביטרל פשוט לא עבד? אם לא והתפספס הביוץ-אז למה קיבלתי מחזור בדיוק 12 יום אחרי?
מנסה להבין איפה הבעיה...
חודש הזה שוב אמורה לעשות הזרעה על מחזור טבעי...מבאס אותי לפספס עוד חודש....
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינת את גילך ולא ציינת כמה זמן מנסה להרות
פרופ` דוד בידר27/06/2022קודם כל לא ציינת את גילך .לא ציינת כמה זמן מנסה להרות והאם בדיקת הזרע תקינה.
מהיכן ידוע שיש הידבקויות בשחלה ימין.?
לתת אוביטרל ביום ה 19 על זקיק ללא בדיקות דם הוא טיפול סתמי ולא ברור אם זה מצב לאחר ביוץ.
זה שהופיע וסת אחרי 12 יום ,יתכן, לדעתי ,לא מהאוביטרל אלא כי היה קודם ביוץ טבעי.
מדוע לעשות בכלל טיפולי הזרעה, במידה והזרע תקין והרית בעבר.
האם עשית צילום רחם.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להיכנס להיריון כבר יותר משנה
א27/06/2022בת 32. יש ילד בן 3.7 מהריון טבעי ספונטני ולא מתוכנן. לידה בניתוח קיסרי. צילום רחם לפני 3 חודשים - "רחם תקין. שמאל - חצוצרה תקינה עם פיזור תקין. ימין - חצוצרה משוכה כלפי מעלה עם פיזור בחלק הלטרלי העליון של האגן. הדבקויות??"
הנקתי עד לפני כחצי שנה (אז אמרו לי שבגלל זה אני לא מצליחה להיכנס להריון). מנסים להיכנס להריון כבר יותר משנה. בדיקת זרע שנעשה תקינה - "ספירה תנועתיות ואחוז הזרעונים הנורמלים בערכים תקינים. בנוסף, עלייה בPH. הכל בהשוואה לערכים מיטביים שנקבעו לפי הWHO." (נפח - 2.5, PH - 9, ריכוז - 30 מיליון, סה"כ זרעונים - 75 מיליון, 63% בתנועה, 6% נורמליים, פרוגרסיביים 78%...).
כל פעם שהייתי באה למעקב אצל רופא נשים סביב התאריכי ביוץ (מחזור כל 28 יום) הוא אמר שהזקיקים קטנים. עד שנתן לי פעם אחת איקקלומין במינון של כדור ליום לחמישה ימים. אז ראה זקיקים בגודל תקין בשחלה ימין אבל לא נקלט הריון.
הפנו אותי לרופא פיריון עקב "בלתי מוסבר". חודש שעבר בפעם הראשונה שבאתי הוא אמר שנעשה הזרעה "על עיוור" ראה זקיק 18 מ"מ ביום ה-19 למחזור ולא היה זמן לעשות כבר בדיקת דם.
החודש הזה שוב אמורה לעבור הזרעה אבל לפני זה שלח אותי לבדיקת דם ואז למעקב זקיקים.
אני ממש מתוסכלת כי כל אחד אומר משהו אחר...הפרופיל הורמונלי תקין ואין שום התקדמות...
אני לא כ"כ רוצה להתחיל עכשיו עם זריקות לגירוי שחלות... לא מבינה מה הבעיה? אין ביציות? אין ביוץ?
אודה מאוד מאוד לעזרתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את לא מצליחה להרות בזמן הקרוב
פרופ` דוד בידר28/06/2022אוקיי, הבנתי.
אם את לא מצליחה להרות בזמן הקרוב אזי אין הגיון, וזה גם לא נכון, לדעתי ,להתחיל טיפולים הכוללים כדורים או זריקות ולעשות הזרעה.
הזרעה כאשר הזרע תקין הוא טיפול לא יעיל.
לתת גורמי ביוץ- אפשר לעשות 2 מחזורים של זריקות הורמונליות ואם לא הולך אזי לעבור להפריה.
הטיפול הנכון הוא הפריה חוץ גופית היות ,וכנראה יש הידבקויות בעקבות הניתוח הקיסרי.
בגילך הפריה חוץ גופית תייצר גם עוברים לעתיד והסיכויים להריון טובים מאוד לעומת טיפולים אחרים שהסיכויים שם נמוכים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה והעזרה!!!
א28/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בנושא-
א07/07/2022פרופ' שלום,
כמו שאמרת אמר גם הרופא פיריון הפעם-איו טעם להזרעות אם הזרע תקין.
באתי למעקב זקיקים. הפעם הביוץ בשחלה ימין אבל ככל הנראה בגלל הידבקויות לא יתפס. אמר לנסות, שככל הנראה נלך ל ivf. רציתי לשאול-מניסיונך הרב- בערך אחרי כמה סבבים כושלים של כניסה להריון מאשרים את הivf? (לא ניתנו משרי ביוץ, ולא נעשתה הזרעה) הרופא אמר לחכות עוד כי ככל שיהיו יותר כשלים ככה יתנו התחייבות. השאלה - האם גם ניסיונות ללא התערבות רפואית נחשבים ככשלים?
חודש שעבר שחלה שמאל לא נתפס.
החודש ימין ככל הנראה גם לא יעבוד.
אודה מאוד לתשובתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיאשרו לך הפריה חוץ גופית
פרופ` דוד בידר08/07/2022יאשרו לך הפריה חוץ גופית.
הרופא צריך לדעת לנמק הבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם המחזור שלי סדיר ויש ביוץ
א09/07/2022פרופ' שלום,
עוד שאלה אחת- אם המחזור שלי סדיר ויש ביוץ האם השאיבת ביציות יכולה להתבצע על מחזור טבעי או שחייב הורמונים על מנת לקבל כמה שיותר ביציות?
פחות מעוניינת בקבלת הורמונים...תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המטרה הטיפולית בהפריה היא לקבל מספר אופטימלי של ביציות על מנת לקבל מספר רב יותר של עוברים העשוי לשמש אמצעי להעצמת הסיכוי חהרות,(בחירת העובר המורפולוגי הראוי ביותר,בחירה של יותר מעובר אחד,גידול העוברים לשלב מתקדם-בלסטוציסטים שהנם ברירה איכותית טבעית של העובר,ומחבד זאת אפשרות של הקפאת עודפי העוברים המגדיל סה״כ את הסיכוי חהרות משאיבה בודדת אחת)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע היסטרסקופיה לפני תחילת טיפולי IVF
א16/07/2022שלום פרופ',
שאלה בקשר לנושא שוב- האם לדעתך כדאי לשקול ביצוע היסטרסקופיה לפני תחילת טיפולי הivf? (אם יש הדבקויות-שלא יפריעו גם להשרשה).
במידה ועושים היסטרסקופיה - למיטב הבנתי האבחנתית לא באמת תפתור את בעיית ההדבקויות אלא תראה היכן יש...ואז צריך שוב לעבור היסט' ניתוחית?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע היסטרסקופיה מעלה סיכוי לקליטת היריון
א16/07/2022האם ביצוע היסטרסקופיה מעלה סיכוי לקליטה טבעית להריון?
הדילמה היא-האם לעבור היסטרסקופיה להסרת הידבקויות וככה גם אולי אוכל להכנס להריון טבעי או ללכת על ivf שלא בטוח יקלטו אם יש הדבקויות...
תודה🤗* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך היסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר17/07/2022לא צריך היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)