מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת אבהות במהלך ההריוןאלי12/07/2022
שלום לך.
מהו השלב המוקדם ביותר מבחינת שבוע ההריון שבו ניתן לעשות בדיקת אבהות בארץ,בבית החולים רמב"ם לדוגמא,בלי לשלוח את הדגימה לארצות הברית(כי קראתי שיש גם אפשרות כזאת והיא מאוד יקרה)ותוך כמה זמן לכל המוקדם מקבלים תשובה,והאם עדיין שלב ההריון בזמן קבלת התשובה יהיה כזה שעדיין יאפשר ביצוע הפלה במידה ויתברר והאבהות אינה רצויה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בכל מקרה מאפשרים בדיקת אבהות
פרופ` דוד בידר12/07/2022לא בכל מקרה מאפשרים בדיקת אבהות.
בכל מקרה לכל מקום שבו נלקחת הבדיקה יש את טווח הזמנים. זה יכול לקחת עד חודש
הבדיקה צריכה להיות מעל שבוע 10 על ידי בדיקות דם.
כמה שאני יודע זה נשלח לחו״ל, אם יש משהוא אחר ברמב״ם, תשאלי שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון לא רצוי בגיל 47-48
אלי12/07/2022שלום לך,וסליחה מראש על הפנייה הארוכה.
זה בהמשך לשאלה הקודמת בפורום שכבר קיבלה מענה וגם היתה היום (12.7)מוקדם יותר.השאלה היתה בנושא בדיקת אבהות וזו שאלת המשך.
העניין הוא כזה.שאני ואשתי בנישואין פתוחים והיא יכולה לשכב גם עם מישהו אחר ולא רק איתי אבל לפי הסיכום בינינו-רק עם קונדום כדי למנוע הריון מחוץ לנישואין,מכיוון שאומנם גילה 47 ועוד 8 חודשים,אבל היא עדיין מקבלת מחזור.כך שעדיין קיים סיכוי להריון אם כי קלוש מאוד.אתמול כשהיא היתה ביום החמישי או השישי למחזור הנוכחי,היא קיימה מגע מיני ללא קונדום עם מישהו בן 50 פלוס(אולי 53).המחזורים שלה בשנה האחרונה היו בדר"כ קצרים,בני 3 עד 3 וחצי שבועות למחזור(כחומר ביוץ סביב ימים 7 עד 10)וגם המחזור הקודם לנוכחי היה באורך שכזה.לא יכול לומר בדיוק בן כמה ימים הוא היה,אבל בוודאות הוא היה בין 3 לבין 3 וחצי שבועות.ביקשתי מימנה לקחת את גלולת"היום שאחרי"כדי לשלול לגמרי הריון לא רצוי מחוץ לנישואין,אבל היא לא הסכימה בטענה שזה מיותר לגמרי מכיוון שבנסיבות הנ"ל הסיכוי להריון הינו אפסי.האם גם אתה סבור ככה?אספק מספר נתונים נוספים שיעזרו לך לתת תשובה.לפני שנתיים וחודש(ביוני 2020) נידגם אצלה fsh בתחילת מחזור שערכו היה 17,וב-2016 היה לה מימני הריון לא תקין עם דופק עוברי בשבוע 11,ב-2017 היה לה מימני הריון לא תקין שנפל והבטא שנידגמה בו היתה 4,000 ובשנים 2017-2019 היה לה עוד מספר הריונות כימיים מימני(ואפילו ב-2021 היה איחור קל במחזור שנידגמה בו בטא 16 ואז הגיע המחזור)ויש לנו 2 ילדים מהריונות ספונטניים בשנים 2006 עד 2010.ויש גם לציין שגילי 50 ו-9 חודשים וזרעי לפחות לפי פרמטרים שנידגמו לפני שנה וחודש הוא עם איכות טובה.לא מעולה אבל בהחלט עם איכות טובה מעל הממוצע.אז אם נניח שזרעו של אותו גבר בן 50 פלוס הוא מצויין לצורך העניין,האם אתה גם חושב כמו אישתי שהסיכוי שהיא הרתה מימנו בנסיבות הנ"ל הינו אפסי ולכן זה מיותר שהיא תיקח את גלולת"היום שאחרי"כדי למנוע הריון לא רצוי?או שלדעתך קיים סיכוי כלשהו להריון לא רצוי?
סליחה על השאלה שמופיעה בתור פנייה ארוכה מאוד,אבל אני לחוץ בגלל הנ"ל והיה חשוב לי לדעת מה דעתך בעניין זה,לכן נאלצתי לפרט כדי שיהיו לך ככל האפשר מספיק נתונים כדי להביע דעה.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני תומך בעמדתה של רעייתך כי היריון בתנאים שהוזכרו הוא אירוע חריג ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם נניח שהמגע היה ביום הביוץ עצמו
אלי13/07/2022ואם נניח שהמגע היה ביום הביוץ עצמו כי כנראה שבגלל גיל האישה באופן תאורטי יכול להיות ביוץ מוקדם אפילו ביום 5 או 6 למחזור,האם במקרה כזה אתה גם סבור שהריון בתנאים שהוזכרו הוא ארוע חריג ביותר?ואתה עדיין תומך בעמדת רעייתי שנטילת גלולת" היום שאחרי"כדי למנוע הריון לא רצוי היא מיותרת מכיוון שהסיכוי להריון הינו אפסי במיקרה המדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין היריון בגיל 47 ושמונה חודשים
פרופ` דוד בידר14/07/2022שתי הערות:
1. אין הריון בגיל 47 ושמונה חודשים.
2. זה הזמן להפסיק עם נישואין פתוחים וכאבי הראש מסביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעת תודה ואי הצלחה בשיכנוע לקבלת תרומת ביצית
אלי14/07/2022ראשית,תודה פרופסור יקר על עצה כל כך פשוטה אבל עצת זהב- להפסיק עם נישואין פתוחים בגלל כל כאבי הראש מסביב.באתי ואמרתי לה את זה(בלי שהיא יודעת שזה הגיע מימך)והיא הסכימה עם זה לגמרי.
אבל יש לי בעיה אחרת איתה אבל זה לא בטוח שתצליח לעזור לי לשכנע אותה.וזה לקבל תרומת ביצית לילד שלישי.הסברתי לה שזה לא שאין בכלל קשר ביולוגי בינה ובין העובר(פעם כתבת שנכון שהמטען הגנטי הוא 85 אחוז מהתורמת,אבל עדיין 15 אחוז זה מנושאת ההריון בגלל מחזור הדם המשותף בינה ובין העובר)וגם מעצם זה שהיא נושאת אותו ברחמה 9 חודשים זה מעניק תחושת שייכות שהוא שייך לה אבל זה לא עוזר.היא עומדת על זה שזה יהיה ילד שלא שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תוכל לתת לי עצה
אלי14/07/2022ההודעה על הבעת התודה ומה שכתבתי בהודעה הקודמת בנוסף לזה,מיועד אליך.
אשמח אם תוכל לתת לי עצה גם בנושא של איך לשכנע אותה בלעשות תרומת ביצית לאור מה שכתבתי למרות שאתה רופא פיריון ולא פסיכולוג.או שתתיחס בצורה כלשהי לכך שאני מנסה לשכנע אותה ולא מצליח.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף פעם לא שכנעתי זוג לעשות תרומת ביצית
פרופ` דוד בידר14/07/2022לצערי אף פעם לא שיכנעתי זוג לעשות תרומת ביצית כשזוג או אחד מבני הזוג לא מעוניין.
ההחלטה צריכה להיות של הזוג, ללא התערבות הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)