מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שימור פוריות ופרוטוקולדנה22/08/2022
שלום,
בת 35, נשואה + 1.
ילדתי בן ראשון לפני 9 חודשים באופן טבעי (נסיון ראשון). במהלך ההריון היה לי תסביב שחלה שלצערי לא שרדה.
לאחר הלידה ביצעתי amh שיצא נמוך 0.35 ופניתי לשימור פיריון (עוברים).
ביצעתי עד כה 2 סבבים של שאיבה.
סבב ראשון, היו 9 זקיקים עם 9 ביציות, הופרו 5 עוברים והוקפא בסוף 1.
הפרוטוקול כלל גונל מדי ערב (300-350 יחידות) + צטרוטייד לאחר מספר ימים.
הטריגר היה 3 מזרקים של דקפפטיל וחמישה ימים לאחר השאיבה הגיע וסת והתחלתי סבב נוסף.
סבב שני, היו 4 זקיקים עם 4 ביציות, הופרו 2 עוברים.
הפרוטוקול כלל גונל מדי ערב (300) ומידי בוקר (150). בנוסף צטרוטייד מדי ערב לאחר מספר ימים.
טריגר אוביטרל + 2 דקפפטיל.
מספר שאלות:
1. האם ביצוע שני סבבים כך ברצף (עם הפרש של 5 ימים להגעת הווסת אחרי השאיבה) יכול היה לגרוע ולכן התגובה של הסבב השני הייתה פחות טובה (9 ביציות מול 4)?
2. האם השינוי של הפרוטוקול (גונל בבוקר בנוסף לערב) יכול היה השפיע על התגובה?
3. בשני הסבבים נטלתי אסטרופם. סבב ראשון: חמישה ימים לפני הווסת נטלתי וביום של הווסת התחלתי זריקות גונל.
בסבב השני נטלתי אסטרופם כארבע ימים לפני הווסת (שהגיע בעקבות הטריגר) והמשכתי ליטול כחמישה ימים לתוך הווסת ורק אז התחילתי זריקות גונל. האם זה גם מה שיכול להשפיע על התגובה של הסבב השני?
אני מנסה לנתח למה בסבב הראשון יותר ביציות גוייסו לעומת הסבב השני ואיך ניתן לשחזר את זה שכן עם שחלה בודדת amh נמוך, 9 ביציות זה לא רע.
שאלה נוספת,
4. לצורך שימור - הקפאת עוברים מה העדיפות: להקפיא עובר יום 3 עם דרוג a/b ומספר תאים גדול מ7 או לנסות לגדל לבלסטו ואז להקפיא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא נהוג לבצע גירוי שחלתי
פרופ` דוד בידר23/08/20221. לא נהוג לבצע גירוי שחלתי מיד בדימום לאחר גירוי קודם.
2.לא יכול להגיד לך האם זה שינוי הפרוטקול ומדוע לשנות פרוטוקול?. לא תמיד השחלה מגיבה אותו הדבר ובמיוחד כשזה נעשה בצורה כזו. לרוב אין אישור מקופת החולים לעשות שאיבת ביציות אלא אם עברו כ 40-45 יום משאיבה קודמת.
3.מתן האסטרוגן הוא מיותר ,לדעתי ,ולא מוסיף שום דבר
את לא צריכה לנתח שום דבר. השחלה לא מגיבה אותו הדבר . אבל אני חושב שהכל זה בגלל שלא עבר מספיק זמן מהגירוי הראשון.
4. להקפיא יום 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה שאני מרגישה עמוסה מאוד
דנה24/08/2022ד״ר, תודה על המענה המפורט.
אני מודה שאני מרגישה עמוסה מאוד ובלחץ לרוץ לעוד סבב (שלישי) רצוף.
פשוט אני חוששת שהזמן לא לטובתי וכל חודש קובע..
האם היית ממליץ לקחת מחזור או שניים הפסקה, להתאפס מעט על עצמי בעיקר מנטלית, לשפר את התזונה אולי גם לקחת תוספים (CoQ10, deha)ובעיקר להגיע עם כוחות לפעם הבאה
מתשובתך אני מבינה שמעבר למומלץ זה אפילו מקובל?
פשוט מנסה לעשות טרייד אוף בין הזמן שלא לטובתי לבין הגעה יותר מוכנה לסבב שאיבה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך את כל התוספות שציינת
פרופ` דוד בידר24/08/2022לעשות הפסקה.
לא צריך את כל התוספות שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)