מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איקקלומיןדורית22/06/2008
שלום ד"ר
אני בעלת שחלות PCO ומטופלת באיקקלומין.
סבב ראשון- כדור 1 ליום - הושג ביוץ ללא הריון
סבב שני - כדור 1 ליום - לא הושג ביוץ
סבב שלישי - 2 כדורים ליום - לא הושג ביוץ
הרופא שלי המליץ להגדיל את המינון ל- 3 כדורים ליום לפני שחושבים להתחיל עם זריקות.
אני יודעת שלא מומלץ לקחת את הכדור הזה יותר מידי, האם זה לא מוגזם?
איך מומלץ לקחת 3 כדורים? (בפעם אחת או בוקר וערב)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דורית
ד''ר דוד ישי23/06/2008אני חושב ששוה לנסות 3 כדורים ליום . אין הבדל מבחינת הסיכון ( אם יש כזה ) בין 3 מחזורי טיפול ובין 4. לגבי צורת הלקיחה, תשאלי את הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון עם איקקלומין
ציפי23/06/2008שלום דורית! המקרה שלך מאוד מזכיר את שלי-גם אני התחלתי עם כדור אחד של איקקלומין ביום.
עליתי לשני כדורים ליום ולאחר שלא היה שום שינוי-עליתי לשלושה כדורים ביום.הרופא שלי המליץ לי לחלק אותם-בוקר\צהריים\ערב-הוא אומר שככה המינון מתחלק בגוף יותר טוב.וככה זה הכי יעיל.
הרופא שלי גם אמר שיש נשים שלא מגיבות לאיקקלומין-בכלל.
אני יודעת שיש נשים שמקבלות גם חמש{!!!} כדורי איקקלומין ליום...
דרך אגב גם אני עם שחלות פולציסטיות...
באשר אלי-לאחר שלקחתי שלוש פעמים ביום איקקלומין-נצפה אצלי זקיק גדול שבייץ.
אז אנחנו עכשיו בציפייה דרוכה לבאות.
יוכלו להגיד לנו אם יש הריון רק בעוד שבועיים. אז לי-בפעם הזו זה הצליח=היה ביוץ.שזה מה שהתרופה באה לעשות...
אי אפשר להגיד לך כללים.כל אישה מגיבה\לא מגיבה שונה למינונים שונים.
לדעתי {וככה גם אני עשיתי}-כדאי לנסות הכל לפני שעוברים לזריקות...
שיהיה לך המון בהצלחה.
אשמח לענות לך על כל שאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רוני!
יעל23/06/2008היי רוני,
תודה רבה על תגובתך.
כיף לשמוע שהפעם הכדורים עזרו לך ואני מקווה שגם לי זה יעזור.
בשבוע הבא אני אתחיל לקחת פרוברה לקבלת וסת ושוב איקקלומין.
כבר אין לי סבלנות לחכות מחודש לחודש.
מאחלת לך בשורות טובות בעוד שבועיים :)
בהצלחה.
רק שאלה קטנה: עברת הזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי לך ממחשב אחר ולא שמתי לב לשם
יעל23/06/2008שמי דורית ולא סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון באיקקלומין
ציפי23/06/2008היי סיון! מה שלומך? אני שמחה שאני יכולה לתרום מעט מניסיוני הצנוע.
לשאלתך-לשמחת לאל,לא עברתי הזרעה.הטיפול אצלי החל כיוון שאני פוליציסטית-מחזורים לא סדירים וכו'...
למזלי אני מטופלת אצל פרופ' מאוד נחמד ,אדם מקשיב,מייעץ,מסביר-מאוד חיוני לדעתי.
אני אישית קצת חששתי מאיקקלומין-שמעתי שהוא מקטין\מכווץ את רירית הרחם,יש סיכוי יותר גבוה לסרטן השד,ריבוי עוברים...וכו'...אבל הרופא שלי טוען שזוהי ה-תרופה הנפוצה והעוזרת ביותר לעיניין ביוץ.ולאור ניסיוני-אני סומכת עליו.
בפעמיים הראשונות מאוד התאכזבתי מחוסר התוצאות.לא היה שום שינוי.פשוט כלום!!!
אבל כמו שכבר אמרתי,הפעם...
הלווא אצבעות חזק ומתפללים!
בכל-אופן אם חלילה התוצאה הפעם-שלילית,אני כנראה אאלץ לעבור לזריקות.
חוץ מזה שאני מתה מפחד {כואב,דקירות,מחטים...},גם הרופא שלי מסכים עם הדעה הרווחת שלא כדאי להרבות באיקקלומין מעבר ל-4 מחזורים.
בקיצור-נחכה בסבלנות {נשתדל...} ונראה.מקווים לטוב.
אשמח אם תספרי לי קצת על התהליך שלך-אם את רוצה כמובן...
את עברת הזרעה? כמה זמן אתם נשואים? ובכלל-מה שבא לך לשתף.
בהצלחה,רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית ולא סיון...
ציפי23/06/2008גם אני עניתי לך לפני שראיתי את התיקון...
אז דורית-בהצלחה רבה!
ואני פה...אשמח אם אוכל לעזור.
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל23/06/2008היי רוני,
אנחנו בני 31 נשואים כמעט 8 חודשים.
גם אני מפחדת להתחיל עם הזריקות ואני מקווה שלא אגיע לזה.
לגבי הזרעה- חשבתי החודש, במקרה ויהיה ביוץ לנסות הזרעה משום שזה מגדיל קצת את הסיכויים להריון ואני רוצה לעשות את המקסימום לפני שאתחיל עם זריקות.
עדיין לא דיברתי עם הרופא שלי על זה. אני מטופלת אצל פרופ' רזיאל אריה והוא מקסים!!!
אני עדיין מתלבטת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דורית!
ציפי23/06/2008היי דורית, איזה קטע...כבר אמרתי לך שהסיפור שלנו דומה???
אני בת 31 ובעלי בן 28.אנחנו נשואים עשרה חודשים.
לפי דעתי {הממש לא מקצועית...!}-כדאי להתחיל מה"קל" ל"כבד".
תרופות שלוקחים דרך הפה-הרבה פחות מאיימות.
וחוץ מזה אתם נשואים ממש מעט זמן יחסית.את בטח יודעת שהרפואה לא מתחילה בכלל בטיפולי-פיריון משום סוג או צורה בטרם עברה שנה שלימה של ניסיונות לא מוגנים...!
אחוז מאוד מאוד גבוה יהרו רק אחרי שנה וכמה חודשים.
אז אל תילחצי!!! כמובן שיש את העיניין הפוליציסטי שאסור להתעלם מקיומו.
נראה לי שאת בדרך הנכונה ומה שתחליטו-שיהיה לטובה...
המון הצלחה!
אשמח אם תעדכני לגבי ההמשך...
אני מצידי-מבטיחה לעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דורית
דורית23/06/2008היי דורית!
תודה רבה על תגובתך ועל העידוד... כיף לשמוע.
אני אשמח לעדכן אותך בהמשך, למרות שיש זמן עד העדכון הבא!
אני מאחלת לך שורות טובות ואשמח לקבל עדכונים.
הכי חשוב להיות אופטימים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודעת למה טעיתי בשם, רוני :)
דורית23/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)