החזרת עובר מוקפא יום 5

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• החזרת עובר מוקפא יום 5
    דניאלה
    12/09/2022

היי,

אני לאחר שאיבה, הרופא המליץ לבצע הקפאה של הטובים ביותר שהגיעו ליום 5 ולא להחזיר טרי כדי לתת לגוף להירגע, היה לי גירוי חזק בשל ההורמונים.
    הוחלט על החזרה על מחזור אבעי.
    כעת כ- 3 שבועות לאחר קבלת הוסת לאחר השאיבה, לא קורה הביוץ, הזקיק המוביל עדיין לא מתפתח והגיע רק ל10 ועובי רירית 5.8.

הולחט שאקח אסטרופם כגי להתקדם מהר יותר וכך נגיע לעובי הרירית הרצויה ונחזיר.
    השאלה שלי האם בהחזרת מוקפא יום 5 עם אסטרופם אין צורך בהתחשבות בביוץ? רק בעובי.

או שעדיין צריך לחכות לביוץ גם? איך הדבר הזה עובד, האם מחזירים כשרואים עובי מתאים אךף לכאורה עוד לא בייצתי, יש לזה סכנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החזרת עובר מוקפא יום 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש אפשרות להחזיר עוברים אחרי הביוץ הטבעי

פרופ` דוד בידר
    13/09/2022

יש אפשרות להחזיר עוברים אחרי הביוץ הטבעי ויש אפשרות במחזור תחליפי.
    אין לך כרגע תהליכי ביוץ , כנראה עקב השאיבה והטיפול ההורמונלי.
    אפשר לתת אסטרום ולבדוק אם התהליך הולך דומה למחזור הטבעי.
    ברגע שמתחילים אסטרופם זה מונע ביוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרת עובר מוקפא יום 5

דניאלה
    13/09/2022

היי,

אז לא הבנתי מה הכוונה מחזור תחלפי?
    את האסטרופם נותנים לי עכדיו למשך 10 ימים ואז אמרו לי לחזור על בדיקות דם ומעקב? איך ההחזרה מסתדרת אם האסטרופם מונע ביוץ? מה הכוונה אם התהליך הולך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במחזור טבעי בשחלה שלך מפרישה מהוסת

פרופ` דוד בידר
    13/09/2022

במחזור טבעי בשחלה שלך מפרישה מהוסת אסטרוגן שהוא בעצם האסטרופם. לאחר כ 14 יום, הזקיק שגדל, והוא מפריש את האסטרופם, שמכין רירית רחם לקליטה, מתפוצץ ויוצאת ממנו ביצית ,ויחד איתה מתחיל להיות מופרש הפרוגסטרון , ושני ההורמונים מחכים לעובר שישתרש.
    אם ניקח , לדוגמא , אישה בת 60 שאין לה פעילות שחלתית בכלל ונחת אסטרוגן ל 10-14 יום, נבדוק רירית שגדלה היטב ודם שבודק הורמונים שעלו יפה ,עקב לקיחת האסטרופם, ונוסיף ,אחרי שהבדיקות מראות שהרירית בסדר, גם פרוגסטרון, זה יהיה יום הביוץ.
    הרחם עבר ״כאילו״ תהליך הורמונלי ביוצי כאשר קיבל הכל מבחוץ ולא מהשחלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרה על מחזור טבעי

דניאלה ברק
    14/09/2022

היי, תודה על ההסבר אך עדיין לא מסתדר לי משהו.

אני מבינה שזה חלופי כי אין לי הליך ביוצי כבייכול בשל ההורמונים והשאיבה.

אך אמרת שאסטרופם מונע ביוץ אז זה לא מסתדר לי.
    אני לוקחת אותו על מנת לעבות את הרירית גם אני מבינה.
    והרופא אמר שההחזרה תתוזמן כמובן גם לפי גיל העובר המוקפא. אך האם כל זה נעשה ללא קשר לגודל זקיק וביוץ?
    כי בגדול חיכינו למעשה לוודא שאני אחרי ביוץ ואז להחזיר אם אני מבינה נכון בהליך רגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין קשר לזקיק ומהלך טבעי

פרופ` דוד בידר
    15/09/2022

אין קשר לזקיק ומהלך טבעי .
    האסטרופם עודה את הפעולה שעושה זקיק במחזור טבעי ואם לוקחת אסטרופם אז זה במקום הזקיק.
    יום מתן הפרוגסטרון הוא יום הביוץ כי זה מה שקורה במחזור טבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו