מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עובר מוקפא יום 5דניאלה12/09/2022
היי,
אני לאחר שאיבה, הרופא המליץ לבצע הקפאה של הטובים ביותר שהגיעו ליום 5 ולא להחזיר טרי כדי לתת לגוף להירגע, היה לי גירוי חזק בשל ההורמונים.
הוחלט על החזרה על מחזור אבעי.
כעת כ- 3 שבועות לאחר קבלת הוסת לאחר השאיבה, לא קורה הביוץ, הזקיק המוביל עדיין לא מתפתח והגיע רק ל10 ועובי רירית 5.8.
הולחט שאקח אסטרופם כגי להתקדם מהר יותר וכך נגיע לעובי הרירית הרצויה ונחזיר.
השאלה שלי האם בהחזרת מוקפא יום 5 עם אסטרופם אין צורך בהתחשבות בביוץ? רק בעובי.
או שעדיין צריך לחכות לביוץ גם? איך הדבר הזה עובד, האם מחזירים כשרואים עובי מתאים אךף לכאורה עוד לא בייצתי, יש לזה סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אפשרות להחזיר עוברים אחרי הביוץ הטבעי
פרופ` דוד בידר13/09/2022יש אפשרות להחזיר עוברים אחרי הביוץ הטבעי ויש אפשרות במחזור תחליפי.
אין לך כרגע תהליכי ביוץ , כנראה עקב השאיבה והטיפול ההורמונלי.
אפשר לתת אסטרום ולבדוק אם התהליך הולך דומה למחזור הטבעי.
ברגע שמתחילים אסטרופם זה מונע ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עובר מוקפא יום 5
דניאלה13/09/2022היי,
אז לא הבנתי מה הכוונה מחזור תחלפי?
את האסטרופם נותנים לי עכדיו למשך 10 ימים ואז אמרו לי לחזור על בדיקות דם ומעקב? איך ההחזרה מסתדרת אם האסטרופם מונע ביוץ? מה הכוונה אם התהליך הולך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחזור טבעי בשחלה שלך מפרישה מהוסת
פרופ` דוד בידר13/09/2022במחזור טבעי בשחלה שלך מפרישה מהוסת אסטרוגן שהוא בעצם האסטרופם. לאחר כ 14 יום, הזקיק שגדל, והוא מפריש את האסטרופם, שמכין רירית רחם לקליטה, מתפוצץ ויוצאת ממנו ביצית ,ויחד איתה מתחיל להיות מופרש הפרוגסטרון , ושני ההורמונים מחכים לעובר שישתרש.
אם ניקח , לדוגמא , אישה בת 60 שאין לה פעילות שחלתית בכלל ונחת אסטרוגן ל 10-14 יום, נבדוק רירית שגדלה היטב ודם שבודק הורמונים שעלו יפה ,עקב לקיחת האסטרופם, ונוסיף ,אחרי שהבדיקות מראות שהרירית בסדר, גם פרוגסטרון, זה יהיה יום הביוץ.
הרחם עבר ״כאילו״ תהליך הורמונלי ביוצי כאשר קיבל הכל מבחוץ ולא מהשחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה על מחזור טבעי
דניאלה ברק14/09/2022היי, תודה על ההסבר אך עדיין לא מסתדר לי משהו.
אני מבינה שזה חלופי כי אין לי הליך ביוצי כבייכול בשל ההורמונים והשאיבה.
אך אמרת שאסטרופם מונע ביוץ אז זה לא מסתדר לי.
אני לוקחת אותו על מנת לעבות את הרירית גם אני מבינה.
והרופא אמר שההחזרה תתוזמן כמובן גם לפי גיל העובר המוקפא. אך האם כל זה נעשה ללא קשר לגודל זקיק וביוץ?
כי בגדול חיכינו למעשה לוודא שאני אחרי ביוץ ואז להחזיר אם אני מבינה נכון בהליך רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר לזקיק ומהלך טבעי
פרופ` דוד בידר15/09/2022אין קשר לזקיק ומהלך טבעי .
האסטרופם עודה את הפעולה שעושה זקיק במחזור טבעי ואם לוקחת אסטרופם אז זה במקום הזקיק.
יום מתן הפרוגסטרון הוא יום הביוץ כי זה מה שקורה במחזור טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)