גרידה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גרידה
    ענת
    23/06/2008

שלום

עברתי גרידה ב-4.6.08 נשארה שארית קטנה עם כלי דם. הרופאה אמרה לי לחכות למחזור שאמור להגיע לקראת אמצע - סוף יולי ויכול להיות שהחומר יצא עם המחזור.

1. האם לא מסוכן עד אמצע-סוף יולי להשאיר את השארית ברחם?

2. מנסיונך, האם יש מצב לפליטת השארית עם המחזור?

3. באופן כללי, האם אפשר להמנע מגרידה וההריון ייספג לכשעצמו? מתי זה קורה שההריון נספג לכשעצמו?

אני בת 39 לאחר הפסקת הריון בשבוע 22 (טריזומיה 21) וכן עובר שנמצא ללא דופק בשבוע 7 (אם הוא לא תקין כנראה יש בעיות כרומוזומליות..... נכון?)

4. אז פעמיים קרה מצב שהעוברים אינם תקינים האם בכל זאת כדאי להחזיר את העוברים המוקפאים ללא בדיקות או שוב לקחת סיכון ולהחזיר עוברים שיכול להיות שהם פגומים (למרות שהם קיבלו ציון גבוה במעבדה) ולחוות שוב הריון לא תקין , גרידה וכו'........?

אשמח לתשובה כנה ולכל מידע אפשרי... בנוגע לעוברים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ענת

ד''ר דוד ישי
    23/06/2008

הגרידה החוזרת אינה נטולת סיכונים בעצמה ולכן שוה לנסות לתת לשארית לצאת ללא התערבות
    אפשר להמתין להפלה ( שתתרחש במוקדם או במאוחר ) ולקוות שכל התוכן יתרוקן. בד"כ אנחנו מעדיפים לעשות גרידה מבוקרת.
    אני חושב שבשלב הזה עדיף להחזיר את העוברים ולא להתעסק בבדיקה גנטית טרום השרשה ( PGD ). אם תתרחש עוד הפלה ניתן יהיה לשקול את זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו