מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מטרופלסטיה לרחם צרדני27/11/2022
שלום לרופאים היקרים:
עברתי היסטו' אבחנתית אצל הרופא שלי (מנסה להרות מזה כ9 חודשים). לפי הרופא יש לי רחם צר (בעפ השתמש במונח גליל) ומילות הסיכום בכתב:
"תעלת צוואר- תקינה
איסטמוס- תקין
חלל הרחם- חלל טובולרי, בכניסה לרחם פוליפ
פתחי חצוצרות: הודגמו בו צדדית
המלצה: היסטו ניתוית לכריתת פוליפ ומטרופלסטיה לפתיחת הדפנות הלטרליים"
האם באמת נחוץ מטרופלסטיה, אינני מבינה אם מדובר בחלל T? האם אין סיכון לרירית ולהידבקויות ?
בבדיקת אולטרסאונד סונוגרפיה עם חומר שיקוף לא נראה מבנה לא תקין.
מאד אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרו פלסטיקה
פרופ` דוד בידר28/11/2022לדעתי ניתוח יזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-
דני28/11/2022אוסיף שהנתונים שלי הכללים לא טובים ולכן המטרופלסטיה הומלצה כדי להגדיל את הסיכוי:
בת 39, רזרבה נמוכה על סף אי ספיקה (ביוצים רק פעם בכמה חודשים) ויש כמות קטנה של ביציות מוקפאות מגיל צעיר יותר שבכוונתי להפרות עם הזרע (תקין, בן 37) של בנזוגי.
רירית תקינה ותלת שכבתית.
ברור שיש מקום לחשוב על הרחבת הרחם, השאלה עד כמה המבנה (גליל) חריג ומהווה מכשול להשרשה והיריון תקין. לעומת הסיכון של פגיעה ברירית או יצירת הידבקויות . תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי ניתוח יגרום יותר נזק מתועלת
פרופ` דוד בידר28/11/2022לדעתי ניתוח יגרום יותר נזק מתועלת.
הייתי מנסה הפריה משאיבת ביציות אצלך ולשמור ביציות צעירות לפונדקאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה פונדקאות?
דני28/11/2022סליחה אבל לא הבנתי איפה נכנס הפונדקאות?
האם רחם צר גלילי אינו בר תיקון ומצריך פונדקאות?
הבעיה העיקרית שלי היא מיעוט ביציות.
כמובן שאם לא יצליח עם ביציותי שלי, אעבור לתרומה. אך גם עוברים מתרומה יוחזרו לרחם שלי .
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים שצריך לנסות תרומת ביציות ברחם שלך
פרופ` דוד בידר28/11/2022אני מסכים שצריך לנסות תרומת ביציות ברחם שלך. רחם טובולרי לא תמיד מצליח לקלוט עוברים. לדעתי ניתוח יזיק לרחם מנסיוני.
לכן אני מציע לשמור הביציות הצעירות שלך לפונדקאות , כי יש סיכויים שתזדקקי לכך ,במידה ולא תהרי מתרומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז קודם לעשות תרומה זה הגיוני?
דני29/11/2022עכשיו הבנתי. אבל מה אם כן אצליח להרות מתרומה. זה יהיה מצב בלתי אפשרי שאצטרך להחליט אם לשמור את ההיריון ושהתינוק לא יהיה שלי או לעשות הפלה יזומה. נשמע לי רעיון לא טוב. האם הסיכון של ניתוח הרחבה הרבה כל כך הרבה יותר גדול מאשר רחם טובולרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר הולכים לתרומה הולכים על מנת ללדת
פרופ` דוד בידר30/11/2022כאשר הולכים לתרומה הולכים על מנת ללדת ילד שלך.
היות ואני חושב שתהיה בעיה להרות עם הרחם , וחשבתי רחוק יותר, את צריכה להחליט האם את מחזירה לרחם שלך מהביציות שפעם הקפאת או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)