מטרופלסטיה לרחם צר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מטרופלסטיה לרחם צר
    דני
    27/11/2022

שלום לרופאים היקרים:
    עברתי היסטו' אבחנתית אצל הרופא שלי (מנסה להרות מזה כ9 חודשים). לפי הרופא יש לי רחם צר (בעפ השתמש במונח גליל) ומילות הסיכום בכתב:
    "תעלת צוואר- תקינה
    איסטמוס- תקין
    חלל הרחם- חלל טובולרי, בכניסה לרחם פוליפ
    פתחי חצוצרות: הודגמו בו צדדית
    המלצה: היסטו ניתוית לכריתת פוליפ ומטרופלסטיה לפתיחת הדפנות הלטרליים"
    האם באמת נחוץ מטרופלסטיה, אינני מבינה אם מדובר בחלל T? האם אין סיכון לרירית ולהידבקויות ?
    בבדיקת אולטרסאונד סונוגרפיה עם חומר שיקוף לא נראה מבנה לא תקין.
    מאד אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטרופלסטיה לרחם צר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטרו פלסטיקה

פרופ` דוד בידר
    28/11/2022

לדעתי ניתוח יזיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה-

דני
    28/11/2022

אוסיף שהנתונים שלי הכללים לא טובים ולכן המטרופלסטיה הומלצה כדי להגדיל את הסיכוי:
    בת 39, רזרבה נמוכה על סף אי ספיקה (ביוצים רק פעם בכמה חודשים) ויש כמות קטנה של ביציות מוקפאות מגיל צעיר יותר שבכוונתי להפרות עם הזרע (תקין, בן 37) של בנזוגי.
    רירית תקינה ותלת שכבתית.
    ברור שיש מקום לחשוב על הרחבת הרחם, השאלה עד כמה המבנה (גליל) חריג ומהווה מכשול להשרשה והיריון תקין. לעומת הסיכון של פגיעה ברירית או יצירת הידבקויות . תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי ניתוח יגרום יותר נזק מתועלת

פרופ` דוד בידר
    28/11/2022

לדעתי ניתוח יגרום יותר נזק מתועלת.
    הייתי מנסה הפריה משאיבת ביציות אצלך ולשמור ביציות צעירות לפונדקאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה פונדקאות?

דני
    28/11/2022

סליחה אבל לא הבנתי איפה נכנס הפונדקאות?
    האם רחם צר גלילי אינו בר תיקון ומצריך פונדקאות?
    הבעיה העיקרית שלי היא מיעוט ביציות.
    כמובן שאם לא יצליח עם ביציותי שלי, אעבור לתרומה. אך גם עוברים מתרומה יוחזרו לרחם שלי .
    תודה רבה על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים שצריך לנסות תרומת ביציות ברחם שלך

פרופ` דוד בידר
    28/11/2022

אני מסכים שצריך לנסות תרומת ביציות ברחם שלך. רחם טובולרי לא תמיד מצליח לקלוט עוברים. לדעתי ניתוח יזיק לרחם מנסיוני.
    לכן אני מציע לשמור הביציות הצעירות שלך לפונדקאות , כי יש סיכויים שתזדקקי לכך ,במידה ולא תהרי מתרומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז קודם לעשות תרומה זה הגיוני?

דני
    29/11/2022

עכשיו הבנתי. אבל מה אם כן אצליח להרות מתרומה. זה יהיה מצב בלתי אפשרי שאצטרך להחליט אם לשמור את ההיריון ושהתינוק לא יהיה שלי או לעשות הפלה יזומה. נשמע לי רעיון לא טוב. האם הסיכון של ניתוח הרחבה הרבה כל כך הרבה יותר גדול מאשר רחם טובולרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאשר הולכים לתרומה הולכים על מנת ללדת

פרופ` דוד בידר
    30/11/2022

כאשר הולכים לתרומה הולכים על מנת ללדת ילד שלך.
    היות ואני חושב שתהיה בעיה להרות עם הרחם , וחשבתי רחוק יותר, את צריכה להחליט האם את מחזירה לרחם שלך מהביציות שפעם הקפאת או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו