מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איבוד עוברים בהפשרהנגה27/01/2023
השבוע לא הוחזר עובר יום חמש יפה ובדרוג גבוה לאחר שנמסר לי כי לא שרד את ההפשרה.
נשבר לי הלב.
איך קורה תהליך ההפשרה של עובר? כמה זמן לפני פרוצדורה מפשירים? מה קורה לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום לפני ההחזרה בודקים אם הוא מתפתח יפה וביום ההחזרה מפשירים אותו
שרי נחום27/01/2023זה מה שעשו לי החזירו לי עובר קפוא בן יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר העובר בן יומיים שלושה אפשר להפשיר
פרופ` דוד בידר28/01/2023כאשר העובר בין יומיים שלושה, אפשר להפשיר ולחכות שיתפתח ליום 3 עד 5.
כשמפשירים עובר של יום 5 אי אפשר לחכות אלא להחזיר באותו היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל העוברים שורדים הפשרה
פרופ` דוד בידר28/01/2023לא כל העוברים שורדים הפשרה וזה קורה בגלל תהליכי ההקפאה וההפשרה והסיבות העיקריות הן , שיתכן והעובר שהוקפא לא תקין או משהוא קרה בהקפאה או בהפשרה.
בערך 10-12% לא שורדים הפשרה.
את העובר מפשירים , לפי בקשת הרופא או ברגע שמגיעים ליחידה. ההפשרה לוקחת 20 דקות ויש תהליך של הפשרת עובר לפי פרוטוקולים ידועים ומוכרים של איך מקפיאים ואיך מפשירים.
הרופא גם יכול לבקש להפשיר את העובר לפני הגעתכם ליחידה, ואז מפשירים שעה-שעתיים לפני שמגיעים.
ביצרון בכך שאת יודעת שלא באה סתם ו חסרון שאם יקרה משהוא ולא תגיעו אין מה לעשות אם העובר אחא להקפיא אותו דוב, דבר שלא רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך יודעים שהוא לא שרד?
נגה28/01/2023אני לא מבינה, העובר יום 5 אם הפשירו באותו היום כשהגעתי למרפאה והודיעו לי שלא שרד איך יודעים התאים מתפרקים?
אחכ הפשירו עוד עובר אז אני מבינה שזה אפשרי בלוח הזמנים לגבי יום 5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפשרת עובר לוקחת כ20-30 דקות
פרופ` דוד בידר28/01/2023הפשרת עובר לוקחת כ 20-30 דקות.
בהפשרה רואים אם התאים שרדו כמו שהקפיאו או לא.
בהפשרה, כאשר רואים ש50% מהתאים לא שרדו אז לא מחזירים.
למשל הקפיאו ב 8 תאים ו הפשרה רואים ששרדו רק 4 תאים וכך הלאה.
ואז אפשר להפשיר עוד עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
נגה28/01/2023אינפורמציה חשובה
ומנחמת
כמטופלת אני מוצאת שהנגשת האינפורמציה במלואה מאד מרגיעה ועוזרת להשלים עם "כשלונות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגה אז לא עשו לך החזרה בסוף?
שרי נחום28/01/2023לא נשארו עוברים מוקפאים? מקסימום תתחילי מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה בהמשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)