2 חצוצרות סתומות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• 2 חצוצרות סתומות
    TOOTI
    29/06/2008

שלום, אני בת 30 אמא לילד בן 10 מבן זוג קודם. עד עכשיו שיכנעו אותנו להאמין כי הבעיה כפי הנראה אצל בעלי משום שאין לו ילדים עדיין. אולם אחרי שעשה בדיקות דם וזרע ונבדק אצל אורולוג התברר כי אצלו הכל תקין. הגניקולוגית שלי שלחה אותי לצילום רחם, שם התברר כי יש לי סתימה פרקסימלית דו צדדית שלא נפתחה במהלך הצילום. (הצילום גרם לי לכאבי תופת ודימום.) הדר' שביצע את הבדיקה הבהיר שיש לי 2 אופציות 1. לנסות לפתוח לפחות חצוצרה אחת בצינתור ואמר גם שלא בטוח שזה יהיה אפשרי. 2. הפריה חוץ גופית עם סיכויי הצלחה טובים כבר מהניסיון הראשון. שכחתי לציין שיש לי מחזור סדיר ושהביוץ שלי לעיתים גם גורם לי לכאבים עזים כך שאני יודעת שאני מבייצת. (הגעתי לרופא 3 פעמים בעבר בגלל כאבי ביוץ) הבנתי שהצינתור כואב לפחות כמו הצילום ושלא מבטיחים לי חצוצרות פתוחות לאחר מכן. מבולבלת וחוששת!!! הייתי רוצה את עצתכם במקרה כשלי???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 חצוצרות סתומות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צנתור

פרופ' שחר קול
    29/06/2008

צנתור עשוי לפתור את בעיית הפריון מבסיסה, לכן זו הדרך העדיפה לדעתי. אם הצנתור ייכשל - ניתן להמשיך ל- IVF, אם כי יש לשקול גם אפשרות של לפרוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה קטנה

TOOTI
    29/06/2008

א. תודה על התשובה המהירה. ב. חשבתי שצינתור נקרא לפרסקופיה ולפי תשובתך זה כנראה לא אותו הדבר... תוכל להסביר לי את ההבדל??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    30/06/2008

צנתור דומה מבחינתך לצילום רחם. ההבדל הוא שמחדירים צנורית מתכת גמישה דרך הרחם לחצוצרות ובכך מנסים לפתוח אותן. אין צורך באישפוז או הרדמה. הפעולה אורכת כ - 10 דקות, ומיד לאחריה הולכים הביתה.
    לפרוסקופיה הוא ניתוח קטן בהרדמה כללית: דרך פתחים קטנים בעור הבטן מחדירים מיכשור המאפשר לראות את איברי האגן, ואף לבצע פעולות ניתוחיות. לרוב משתחררים הביתה באותו היום או למחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו