Ivf ראשון לאחר שאיבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• Ivf ראשון לאחר שאיבה
    קטרין
    09/02/2023

שלום,
    בת 29, אי פריון בלתי מוסבר. זרע בעל תקין ואף מעל הממוצע לדברי הרופא.
    שחלות פוליציסטיות. ברקע: נוטלת וויואנס (קשב וריכוז) ותוספי תזונה, וויטמנים, מיו אינזוטיל וכו.פרוטוקול קצר: לקחתי גונאל אף במשך 6-7 ימים במינון של 125, לאחר מכן ירד ל100 בגלל גירוי יתר.
    כמו כן, ניתן לי גם אורגלוטרן ב4 ימים שלפני השאיבה.
    כיום וחצי לפני השאיבה, ב 3 לפנות בוקר הייתי צריכה להזריק 2 דקפפטיל. הזרקתי רק אחד עקב תגובה אלרגית שהצריכה מיון. באותו בוקר הלכתי לעשות בדיקות דם כדי לראות מה המצב אחרי דקפפטיל 1, אסטרדיול היה 14.5k , פרוגסטרון 9.4 וLH 200.
    יום לאחר מכן, בשעות הצהריים הייתה השאיבה (יום 11 למחזור). שאבו 31 ביציות שמתוכן רק 10 הופרו.
    תהיה החזרה של עובר טרי בן 6 ימים.
    השאלה שלי- למה רק 10 הופרו? האם מדובר על ביציות איכות ירודה?
    למה מחזירים עובר בן 6 ולא בן 3 או 5 ימים?
    יתכן שבגלל דקפפטיל 1 האיכות של הביציות לא הייתה טובה וזו הסיבה שרק שליש מהן היו בשלות?
    הונחתי כרגע לקחת אנדומטרין 3 פעמים ביום.
    כמו כן, האם מדובר בגירוי יתר ?(כרגע לא מרגישה כלום, מלבד טיפה נפיחות)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Ivf ראשון לאחר שאיבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעניין הביציות הרי שיתכן שהרבה זקיקים

פרופ` דוד בידר
    09/02/2023

לעניין הביציות הרי שיתכן שהרבה זקיקים היו קטנים ולכן היו הרבה ביציות אך רק שליש היו מתאימות להפריה.
    לא ראיתי בדיוק את מהלך הפרוטקול , אך לכל רופא יש את ההבנה שלו איך פרוטוקול צריך להיות .
    לרוב כשמגדלים עד יום 6 זה כאשר איכות העוברים לא טובה.
    מה שרצוי היה לעדות הוא להקפיא עוברים יום 3 , אם היו כאילו, ולהחזיר במחזור שאינו בגירוי גבוה כמו אצלך עכשיו.-

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטוקול אנטיגוניסט קצר

קטרין
    09/02/2023

פרוטוקול אנטיגוניסט קצר (איך שזה לא נקרא). קיבלתי מחזור ב29.1,
    התחלתי גונאל 125 יח׳ מהיום השני למחזור - 30.1, למשך 4 ימים. ואז עקב אזטרדיול גבוה של 4k, ירדנו ל100 גונאל למשך 3 ימים נוספים (מה4.2), בליווי אורגלוטרן.
    ב7.2 לפנות בוקר הוזרק דקפפטיל 1 בלבד ללא אוביטרל.
    ב8.2, הייתה שאיבה (אתמול).
    אמרו לי הופרו רק 10 ושההחזרה תעשה ביום שני הבא.
    לא כדאי להתעקש על החזרה לאחר 3 ימים או 5? לא אמרו לי כלום על האיכות שלהן…
    ומי מהם יועד להקפאה ומי לא, גם זה לא אמרו לי
    אולי מחזירים עובר ביום ה6 בגלל הרמות של ההורמונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטוקול של הורדת מינון הוא פחות טוב

פרופ` דוד בידר
    10/02/2023

פרוטורול של הורדת מינון הוא פחות טוב.
    לא מחזירים יום 6 בגלל גירוי.
    בכלל לא רצוי להחזיר בגירוי גבוה.
    אם לא לקחת כמות גבוהה של פרוגסטרון לפני החזרה אז את עתידה לקבל דימום מוקדם מהרגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי, ועוד שאלה שקשורה לעוברים

קטרין
    13/02/2023

מתוך 30 ביציות יצאו 10 הפריות. ביום ה3 אף עובר לא היה מתאים להחזרה או הקפאה. ביום ה5, ארבעה עוברים שרדו והגיעו לבלסטוציסט, לטענתם באיכות טובה בשביל הקפאה או החזרה. הוחלט להקפיא את כל ה4 עקב חשש לגירוי יתר.
    שאלתי היא - איך יכול להיות מצב שביום 3 איכותם של כל העוברים גרועה, ולמעשה ארבעה מהם מגיעים ליום 5 והם נהיים בסדר? האם זה משפיע על תהליך ההריון באם יהיה תקין או לא, ילד בריא או לא, משום ש״תחילת דרכם״ הייתה לא טובה?
    יש לציין שאני צעירה וזה היה ivf ראשון וכנראה שהפרוטוקול לא היה לי טוב כפי שאתה רואה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו