מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פפילומה וירוססססססססססנעמה09/02/2023
היי, כמה שאלות
1. האם אפשר להידבק בוירוס פפילומה בדרכים אחרות חוץ מקיום יחסים? נניח מלשבת על אסלה ( גברים)
2.האם קונדילמות יכולות להופיע אפילו לאחר 5 שנים מהרגע שבו קוימו היחסים שבהם קרתה ההדבקה? ) זא הוירוס דגר ורק אחרי 5 שנים יצאו הקונדילמות?
3. באיזה רגע בוודאות אפשר לחזור לקיים יחסים בביטחון מלא? הבנתי שגם אחרי שמורידים קונדילמות הוירוס עדיין קיים בגוף ואפשרי להידבק..חוץ מזה גבר שיש לו קונדילמות (שאמנם אלו הזנים הלא מסוכנים) איך אפשר לדעת שאין לו זנים נוספים מסןכנים שאין להם סימנים?
4.האם בדיקת pcr hpv לגבר היא בדיקה אמינה ואפשר להסתמך עליה?
5. האם אפשר להידבק גם דרך הזרע שאין מגע מעור לעור?
אשמח למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רק אם הוא שטף בדרכו נגע של פפילומה קונדילומה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/02/20231.אפשרי 2.אפשרי 3.אפשר לקחת מידכם לבדיקה מהמגע 4.בהחלט 5.רק אם הוא שטף בדרכו נגע של פפילומה-קונדילומה (Condylomata acuminata) היא מחלה המועברת במגע מיני (מחלת מין). למעשה, מדובר במחלת המין הנפוצה ביותר בעולם. קונדילומה גורמת לנגעים בעור (מעין "יבלת" אחת או כמה) המופיעים באזור השפתיים של איבר המין אצל נשים, ועל העור המכסה את הפין או האשכים אצל גברים. אפשרות נוספת היא נגעים המופיעים סביב פי הטבעת ובאזור המפשעה. לעיתים הנגעים נעלמים מעצמם בתוך כמה שבועות עד כמה חודשים, בעוד בפעמים אחרות נדרש טיפול רפואי להסרת הנגעים.
קונדילומה נגרמת על ידי זנים מסוימים של נגיף הפפילומה האנושי (HPV), נגיף המועבר בעת קיום יחסי מין. חשוב לדעת שיש זנים מסוכנים של פפילומה, כאלה העלולים לגרום מחלות חמורות כגון סרטן צוואר הרחם, אולם אלה זנים שונים מן הזנים הגורמים לקונדילומה, מחלה קלה יחסית שאינה מסכנת חיים. לנגעים להם גורמת קונדילומה יש בדרך כלל משמעות קוסמטית בלבד והם אינם מסוכנים.
היבלות הן קטנות יחסית, בקוטר של מילימטרים בודדים, וצבעם כצבע העור. למרות שאין מדובר במחלה מסוכנת מעטים בוחרים לא לקבל טיפול, זאת הן משום שרוצים לנהוג באחריות ולא להדביק אחרים והן בשל רגשות בושה ורצון לסלק את הנגע ולחזור למראה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדילומה
יעל11/02/2023סליחה אבל לא הבנתי את סעיף 3..אשמח להסבר🙏 וגם את סעיף 5 לא הבנתי מן הסתם עם הזרע יוצא דרך הפין איך הוא יכול לשטוף בדרך את הוירוס?
אשמח להסבר🙏 אציין שלבן זוגי היו נגעי קונדילמות במפשעה מ2016 לא התייחסנו כי חשבנו שזה סתם סרחי עור. לפני כשנה אמרתי לו שיילך לבדוק ויצא שזה קונדילמות . עשיתי בדיקת פאפ כולל בדיקת נשאות לוירוס ויצא תקין אני גם לא נשאית של הוירוס. מאז עברו 8 חודש ואני לא מעזה לקיים יחסים הוא עשה הסרה יסודית בלייזר ונעשה pcr hpv מפי הטבעת מהלוע ומהאיבר ויצא שהוא שלילי לוירוס. ואני עדיין פוחדת לקיים יחסים אבל נורא רוצה ילד. כאחת שעברה בעבר טיפול פוריות ( יש לי ילדה בת 3) אנו ממש רוצים עוד ילד וחשבתי להכניס את הזרע לנרתיק באמצעות מזרק ) דמויי הזרעה.
בגדול רציתי לנסות באופן טבעי כי אין לנו בעיה נחשבים לא מוסברים אבל בגלל שאני חוששת חשבתי על שימוש במזרק לצורך הכנסת הזרע. שאלה נוספת שיש לי אני קצת מבולבלת מי שנדבק בוירוס, הוירוס יהיה בגופו אך לאחר טיפול יכול להיות רדום או שמערכת החיסון נפטרת ממנו לגמרי? יש אומרים שהוירוס מגיע אין להיפטר ממנו באמת אודה להסבר על זה ועל שתיי השאלות הראשונות שכתבתי בהתחלה. מרגישה שהתהפכו לי החיים😔* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מבקשת את תשובתך להמשך שאלתי🙏🙏
יעל13/02/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/02/2023נגעים מיקרוסקופים של הוירוס עלולים להיות לוהטים ולפרוץ במועד מאוחר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)