דלקת גרון וחום גבוה וההשפעה על איכות הביציות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דלקת גרון וחום גבוה וההשפעה על איכות הביציות
    הילה
    02/03/2023

שלום פרופסור,

בהמשך לשאלתי מלפני חודש (לא מצליחה להגיב לפוסט המקורי), הייתה לי שאיבה ביום ראשון האחרון, למטרת שימור פוריות, נשאבו והוקפאו 9 ביציות :)
    זאת השאיבה ה 3 שלי, לאחר 2 שאיבות קודמות לא מוצלחות
    (בראשונה נשאבו 4 אך הוקפאו 0, לא ידעו להסביר מה השתבש. בשאיבה השנייה, למרות שהיה נראה סבב מוצלח- בשאיבה עצמה נתגלה כי כבר היה ביוץ, חצי שעה קודם לכן הרגשתי כאבים והתכווצויות).

*בת 35, המדדים שלי נראים תקינים

שאלתי היא לגבי איכות 9 הביציות שנשאבו ביום ראשון האחרון:
    כמה ימים לפני מועד השאיבה- ביום רביעי אחה"צ התחיל לי חום גבוה כתוצאה מדלקת גרון, למחרת התחלתי טיפול אנטיביוטי (מוקסיפן 500, פעמיים ביום), ביום שבת כבר לא היה חום, וביום ראשון הגעתי לשאיבה בתחושה כללית טובה מאוד וללא חום.

בימים של תחילת המחלה נראתה עצירה בעליית ההורמונים אך בשישי נראתה שוב עלייה יפה, ובמעמד זה ולאחר 12 יום של הזרקת הורמונים- הרופאים בבית החולים המליצו לי לוותר על הסבב הנוכחי ועל השאיבה (בהנחה שביום השאיבה לא יהיה חום).
    הם הסבירו כי למחלה ולחום יש השפעה על התהליך וכנראה גם על איכות הביציות, ולכן גם במידה וישאבו ויקפיאו- לא יהיה ניתן לאמוד את האיכות, אלא רק כאשר יהיה ניסיון להשתמש בהן.
    כאמור, החלטתי בכל זאת כן להמשיך לשאיבה והוקפאו 9 ביציות.

רציתי לשמוע את דעתך בנושא הזה של חום/דלקת גרון במהלך סבב והשפעתו על איכות הביציות, האם יש חשש שהביציות שהקפיאו לא איכותיות. לא הצלחתי למצוא מידע בנושא.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כפי שרופאי על ציינו בפניך כל סטטוס של מחלה עלול חהשפיע לרעה,חא ניתן לאמוד את הנזק עם בכלל

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    04/03/2023

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו