מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חייבת שאלה…דחופהסיוון05/03/2023
יש לי שאלה לגבי התזמון הזה לפרופסור אשכנזי.
ביום 19 של המחזור יום חמישי שאנאבל עשתה את הבדיקת זקיקים והדם זה הראה שהיא לפני ביוץ לפי הערכים, אזי למה ההחזרה תוכננה ל5 ימים אחרי ליום שלישי?
כביכול לפני הבדיקות הביוץ היה ביום 20 יום שישי אז ההחזרה של עובר בן 5 ימים הייתה צריכה להיות ביום רביעי ולא ביום שלישי ?
יש הגיון להחזיר עובר 5 יום לפני?
אשמח הסבר בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת פה את השאלה שנשאלה פה בפורום:
סיוון05/03/2023שלום, היום הוחזרו לי שני עוברים מוקפאים שהוקפאו לאחר שאיבה שנערכה לפני חודשיים. לאחר החזרה אחת שלא צלחה לפני חודשיים, היו לי מעט דימומים והוחלט לדחות את ההחזרה לחודש הבא. לא ברור לי אם היה ביוץ בחודש שעבר אך המחזור היה סדיר כתמיד והגיע לאחר 28 יום כרגיל. התחלתי מעקב זקיקים ודם ללא הורמונים לקראת ההחזרה ביום העשירי למחזור, ורק ביום 19 המדדים הראו כי הביוץ קרב( רירית 13, זקיק מוביל 23, E2 1721 progestrone 2.1.) נאמר לי להזריק באותו ערב (חמישי) אוביטרל וההחזרה בוצעה 5 ימים אחכ- ביום שלישי. שתי שאלות-1. בהתאם לכך שהמחזור שלי סדיר כל 28 יום גם ללא הורמונים אני אמורה לקבל בעוד ארבעה ימים - האם זה לא בעייתי שההחזרה בוצעה היום? מה דעתך על התזמון של ההחזרה? 2. הטיפול שניתן לי הוא אוביטרל 250 מג בערב ההחזרה, למחרת להתחיל אנדומטרין 3 פעמים ביום וארבעה ימים לאחר ההחזרה דקה פפטיל 0.1 מג. האם לדעתך לאור הפרוגסטרון היחסית נמוך מדובר בתמיכה מספקת? (2.1 כאמור כפי שנמדד ביום ה19 למחזור, חמישה ימים לפני ההחזרה ולפני מתן אוביטרל). תודה רבה מראש!
רופסור אשכנזי רשמת שההחזרה תוזמנה היטב והמשך השאלה שלי היא למעלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה….
סיוון05/03/2023מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם האוביטרל ניתן ביום ה'
פרופ` דוד בידר05/03/2023אם האוביטרל ניתן ביום ה אזי הביוץ היה ביום שבת ועובר יום 5 יש להחזיר ביום ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אני לא מבינה למה כל אחד אומר משהו אחר…אשכנזי
סיווו05/03/2023פרופסור אשכנזי אמרת שההחזרה תוזמנה היטב ליום שלישי
ואילו פרופסור בידר אומר שההחזרה צריכה להיות בחמישי
אז מה הזמן הנכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)