פרולקטין גבוה וfsh וlh נמוכים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרולקטין גבוה וfsh וlh נמוכים
    יעל
    25/03/2023

היי שאלתי כאן לפני חודש, בת 35 ללא ילדים, רוצה להיכנס להריון, עשיתי פרופיל הורמונלי והfsh והlh היו נמוכים. שמתי לב שלא ביקשו פרולקטין, אז עשיתי בדיקה חוזרת והתוצאות הפחידו אותי ממש : הפרולקטין 1287, lh-פחות מ0.5, fsh-2.1, השאר יצאו בתחום התקין, גם בלוטת התריס.

עשיתי את הבדיקה אחרי 3 וחצי שעות עירות, לא לוקחת גלולות, לא תרופות אחרות. המחזור שלי סדיר כל חודש ונע בין 29-32 יום. אין כאבי ראש, אולי פעם בשבועיים, אין טשטוש ראיה.

זה יכול להיות פרולקטינומה? האם זה משהו שיפטר בעזרת כדורים בלבד ללא ניתוח? אני מפחדת שזה אדנומה שקטה שלוחצת על הבלוטה בגלל שמעורבים פה 3 הורמונים לא תקינים ושאצטרך ניתוח.

מה סביר שזה? הבנתי שאם זה פרולקטינומה סביר שאקח דוסטינקס או קבתורים, האם אפשר להיכנס להריון עם הטיפול? האם צריך לחכות שיתאזן וזה יכול לקחת חצי שנה - שנה? האם סביר שזה לא יגיב לכדורים ואצטרך ניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליית הפרולקטין הנה הרקע לירידת ה-FSH,LH

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/03/2023

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו