אוביטרל לפני שאיבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אוביטרל לפני שאיבה
    קרן
    19/04/2023

שלום פרופ׳
    בבוקר עשיתי בדיקות דם ויצא לי אסטרדיאול 5000. בערב קיבלתי הנחיות להזריק פרגובריס 225 וכמה שעות אחר כך אוביטרל. למה לא נתנו לי 2 דקפפטיל?? אני חוששת מגירוי יתר כי אני בחורה רזה. גם אם האסטרדיאול ימשיך לגדול, עד לאן זה יכול להגיע??
    בשאיבה הראשונה הייתי אצל רופא אחר שנתן לי לפני שאיבה 2 מזרקי דקפפטיל (אסטרדיאול היה סביב 9000)
    האם אוביטרל כרגע זה מה שנותנים לערכים כאלה?? עד איזה ערך של אסטרדיאול נהוג לתת אוביטרל לפני שאיבה??
    שאלה נוספת היא למה ההעדפה היא לתת אוביטרל ולא דקפפטיל לפני שאיבות בדרך כלל??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוביטרל לפני שאיבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאשר יש חשש לגירוי יתר

פרופ` דוד בידר
    19/04/2023

כאשר יש חשש לגירוי יתר נותנים דקפפטיל 0.1 אך גם כדאי מאוד לא להחזיר עוברים.
    במצב שלך ערך האסטרוגן מאפשר מתן אוביטרל שהוא עדיף על דקפפטיל במידה ורוצים להחזיר עוברים.
    האוביטרל גורם לזקיקים להפריש פרוגסטרון מה זקיקים בעוד שהדקפפטיל מדכא הפרשה זו ולכן יכולה להיות בעיה של קליטת עוברים אם לא נותנים כמויות תמיכה גדולות.
    נותנים אוביטרל עד ערכים של 12000 אלף של האסטרוגן. האסטרוגן הקובע הוא זה ד״ש יום הזרקת האוביטרל.
    רופאים מעדיפים לתת דקפפטיל גם ברמות מעל 9000, מחשש לגירוי גם ברמות איחו.
    אני יושב שנכון לקחת אוביטרל לפי הנתונים שציינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו