זקיקים ריקים בחלק מהסבבים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• זקיקים ריקים בחלק מהסבבים
    אני
    28/04/2023

לפני שנתיים בגיל 38.5 עשיתי 3 סבבים להקפאה. בסבב הראשון הרופאה הופתעה מהתוצאה: נשאבו 5 ו3 הוקפאו מתוך 7 ויותר זקיקים שנראו וגם האסטרדיול היה גבוה במעקב האחרון 12,000. אמרה שזה לא מה שצפו ומופתעת מהתוצאה ושהיו זקיקים ריקים.זריקת הטריגר הייתה 2 דקא. אחרי כן החלפתי לרופאה בפרטי, החליפה לי לפרוטוקול פלייר עם זריקת טריגר 2 דקא ואוביטרל והיו 2 סבבים מוצלחים יותר של 10 ביציות מוקפאות עם תאימות פחות או יותר לכמות הזקיקים.

היום בת 40 וקצת, FSH 10.2, ניסיון להכנס להריון חזרתי לציבורי, הרופא נתן פרוטוקול דומה כמו בסבבים המוצלחים לאחר ששתפתי בהיסטוריה (פרוטוקול פלייר, בהתחלה גונאל 350 אח״כ פרגובריס 350 ואז הוספה של צטרוטייד יחד עם פרגובריס, במוצלחים היה מינון 450 במקום 350, מנופור במקום צורוטייד, וביום הזרקת הטריגר לא היו עוד זריקות בעוד שבסבבים המוצלחים היה פרגובריס ומנופור), נצפו 11 זקיקים בגודל 16 ביום ראשון ואסטרדיול 5770, LH 2.2, פרוגסטרון 1.2. שלישי בלילה זריקת טריגר 2 דקא ואוביטרל כמו בסבבים המוצלחים. חמישי בבוקר שאיבה ורק 3 ביציות שאבו שאר הזקיקים היו ריקים, הרופא היה מופתע כמו בסבב הראשון לפני שנתיים.

אני מנסה להבין מה השוני שאולי יסביר חוץ מהגיל. שמתי לב שבסבבים הלא מוצלחים השאיבה הייתה 34 וחצי שעות בערך אחרי זריקת הטריגר, ובמוצלחןת זה תוזמן ל 36. האם זו יכולה להיות הסיבה? כפי שציינתי עוד הבדלים היו מנופור וצטרוטייד, הזרקות הורמונים ביום הטריגר ומינון של הגונאל ופרגובריס.

הרופא היה אופטימי בתחילת השבוע אחרי המעקב.. מתוסכלת אם כל זה קרה בגלל תזמון אבל רוצה להבין ולנסות לשחזר את הסבבים המוצלחים שוב לפעם הבאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין בתחילת פרוטוקול פלייר הזרקות של דקפפטיל לפני שעוברים לגונאל

אני
    28/04/2023

התחלה ביום הראשון למחזור, דקא אחד כל יום ל3-4 ימים ואז גונאל יום אחד יחד עם הדקא ואז הפסקתי עם הדקא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתכן שהתיזמון היה פחות מוצלח

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/04/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו