אמנוריאה - התייעצות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אמנוריאה - התייעצות
    אמה
    10/05/2023

שלום רב,
    הפסקתי ליטול גלולות (מרסילון) בדצמבר. קיבלתי את המחזור האחרון עם סיום החבילה האחרונה ומאז לא קיבלתי וסת. ביצעתי שתי בדיקות דם - נראות תקינות אך נראה כי אסטרוגן מעט נמוך. מצרפת את תוצאות הבדיקות. בוצע אולטרסאונד תקין, ייתכנו מעט ציסטות על השחלה. אין לי סימפטומים אחרים של שחלות פוליציסטיות. ממחקר מעמיק שערכתי אני חוששת אולי מדובר בHA - hypothalamus amenorrhea ונראה כי בארץ הדבר לא מדובר כל כך. האם אתם מכירים את התופעה וכיצד להערכתם הכי נכון לטפל בה אם ברצוני לבייץ כמו שצריך, לקבל ווסתות סדירות ולהכנס להיריון בקרוב. בת 29. אציין כי בעברי היסטוריה של ירידה במשקל, אכן מבצעת פעילות גופנית אותה הפחתתי וכן עליתי במשקל על רקע התת משקל וכעת בדיקות דם אחרות תקינות (המוגלובין תקין וכדומה). אוכלת היטב ומקפידה על כך מאוד. אודה מאוד להתייחסותכם. האם ממליצים להמשיך עם עלייה במשקל ואחוזי שומן (שלהבנתי מאוד קשורים לכך) או שכדאי לנסות כדורים להשריית ביוץ דוגמת לטרוזול? אציין שיש לי הפרשות לבנות רבות ומרגישה לעיתים שהאזור פעיל, כמו כאבים קלים מאוד או דקירות קטנות...
    29.3 בדיקת דם -
    E2 122 pmol/L
    LH 5.70 IU/L
    FSH 9.80 IU/L
    PROLACTIN 103.8 mIU/L
    PROGESTERONE <2
    טסטוסטרון <0.50
    DHEA 1.92 µmol/L
    קורטיזול 240 nmol/L

בדיקה 3.1.23
    E-2 138 pmol/L
    LH 6.40 IU/L
    FSH 10.20 IU/L
    PROGESTERONE<2
    FOLIC ACID>40

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמנוריאה - התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמנוריה

פרופ` דוד בידר
    10/05/2023

התמונה של ההורמונים לא מתאימה לאמנוריה היפותלמית.
    האמנוריה הזו התגלתה בישראל בשנות ה 70 והיינו מהחלוצים בטיפולים בסוג זה של חוסר וסת.
    ההורמונים LH ו FSH נמוכים מאוד באמנוריה היפותלמית וכאן ההורמונים גבוהים ו FSH גבולי גבוה.
    בגלל גילך הצעיר הייתי מנסה גירוי הורמונלי בזריקות ולא הייתי מטפל בלטרזול.
    לפי התגובה לטיפול הייתי מסביר לך מה קורה.
    הפסקת וסת לתקופה ארוכה ידועה גם אחרי הפסקת גלוחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

אמה
    10/05/2023

ראשית תודה רבה על תגובתך
    האם הכרחי לקבל זריקות? מאוד חוששת מכך.. מדוע היית נמנע מתרופות? לפי מה שראיתי אכן ייתכן והFsh lh שלי יחסית לא נראים מדוכאים אבל האסטרדיול נמוך, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` דוד בידר
    11/05/2023

האסטרוגן נמוך כי אין תהליכי ביוץ , זה כל מה שזה אומר.
    בגלל ה FSH ,שהוא בגבול העליון של הנורמה , לא כדאי לגרום לביוץ על ידי כדורים אלא על ידי זריקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו