מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמנוריאה - התייעצותאמה10/05/2023
שלום רב,
הפסקתי ליטול גלולות (מרסילון) בדצמבר. קיבלתי את המחזור האחרון עם סיום החבילה האחרונה ומאז לא קיבלתי וסת. ביצעתי שתי בדיקות דם - נראות תקינות אך נראה כי אסטרוגן מעט נמוך. מצרפת את תוצאות הבדיקות. בוצע אולטרסאונד תקין, ייתכנו מעט ציסטות על השחלה. אין לי סימפטומים אחרים של שחלות פוליציסטיות. ממחקר מעמיק שערכתי אני חוששת אולי מדובר בHA - hypothalamus amenorrhea ונראה כי בארץ הדבר לא מדובר כל כך. האם אתם מכירים את התופעה וכיצד להערכתם הכי נכון לטפל בה אם ברצוני לבייץ כמו שצריך, לקבל ווסתות סדירות ולהכנס להיריון בקרוב. בת 29. אציין כי בעברי היסטוריה של ירידה במשקל, אכן מבצעת פעילות גופנית אותה הפחתתי וכן עליתי במשקל על רקע התת משקל וכעת בדיקות דם אחרות תקינות (המוגלובין תקין וכדומה). אוכלת היטב ומקפידה על כך מאוד. אודה מאוד להתייחסותכם. האם ממליצים להמשיך עם עלייה במשקל ואחוזי שומן (שלהבנתי מאוד קשורים לכך) או שכדאי לנסות כדורים להשריית ביוץ דוגמת לטרוזול? אציין שיש לי הפרשות לבנות רבות ומרגישה לעיתים שהאזור פעיל, כמו כאבים קלים מאוד או דקירות קטנות...
29.3 בדיקת דם -
E2 122 pmol/L
LH 5.70 IU/L
FSH 9.80 IU/L
PROLACTIN 103.8 mIU/L
PROGESTERONE <2
טסטוסטרון <0.50
DHEA 1.92 µmol/L
קורטיזול 240 nmol/L
בדיקה 3.1.23
E-2 138 pmol/L
LH 6.40 IU/L
FSH 10.20 IU/L
PROGESTERONE<2
FOLIC ACID>40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנוריה
פרופ` דוד בידר10/05/2023התמונה של ההורמונים לא מתאימה לאמנוריה היפותלמית.
האמנוריה הזו התגלתה בישראל בשנות ה 70 והיינו מהחלוצים בטיפולים בסוג זה של חוסר וסת.
ההורמונים LH ו FSH נמוכים מאוד באמנוריה היפותלמית וכאן ההורמונים גבוהים ו FSH גבולי גבוה.
בגלל גילך הצעיר הייתי מנסה גירוי הורמונלי בזריקות ולא הייתי מטפל בלטרזול.
לפי התגובה לטיפול הייתי מסביר לך מה קורה.
הפסקת וסת לתקופה ארוכה ידועה גם אחרי הפסקת גלוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
אמה10/05/2023ראשית תודה רבה על תגובתך
האם הכרחי לקבל זריקות? מאוד חוששת מכך.. מדוע היית נמנע מתרופות? לפי מה שראיתי אכן ייתכן והFsh lh שלי יחסית לא נראים מדוכאים אבל האסטרדיול נמוך, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר11/05/2023האסטרוגן נמוך כי אין תהליכי ביוץ , זה כל מה שזה אומר.
בגלל ה FSH ,שהוא בגבול העליון של הנורמה , לא כדאי לגרום לביוץ על ידי כדורים אלא על ידי זריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)