עוברים טובים שלא שרדו

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• עוברים טובים שלא שרדו
    ליה
    16/05/2023

שלום,
    אשמח לקבל חוות דעת מקצועית לגבי אופן הטיפול שבוצע. סבב IVF ראשון, התחלתי מעקב זקיקים ביום 3 של המחזור החודשי, מצ"ב תוצאות US זקיקים, בדיקות דם היו:
    יום 3 - LH 4.13, PROG 0.636, EST - 157
    יום 8 - LH - 4.74, PROG 0.636, EST - 2248
    יום 11 - LH - 3.77, PROG 1.01, EST - 6797
    פרגווריס 300 מיום ה-3 ובנוסף החל ממיום ה-8 גם צטרוטייד, בשעה 2 לילה בין יום 11 ל-12 אוביטרל.
    השאיבה בוצעה ב15 צהריים ביום ה-13.
    האם לא היה נכון יותר לבצע מעקב נוסף ביום ה-12 ? מתוך 20 זקיקים שהיו בהתחלה שאבו בסוף רק 9 ביציעות, 5 הופרו .
    1 החזירו ביום ה-3 (8 תאים) ולפי מה שראיתי בדוח מעבדה ביום ה-3 היום עוד עוברים של 7,8,9,11 תאים , ביום ה-5 עדכנו אותי ששני עוברים נוספים מתפתחים יפה וצריך להמתין עוד יום ואחרי יומיים עדכנו אותי שהם לא שרדו.
    לא הי הנכון יותר להקפיד אותם ביום ה-5 ? או להחזיר עובר נוסף ואת השני להקפיא ?
    נ.ב. אני ביום ה-8 לאחר החזרה, לכן עדיין לא יודעת האם העובר נקלט.
    מרגיש לי שלא נעשה פה תהליך יסודי מבחינת שיקול דעת רפואי או משהו השתבש במעבדה.
    האם יש לי זכות לבקש את דוח המעבדה ?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוברים טובים שלא שרדו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיאור שלך לא מספק לתת תשובות

פרופ` דוד בידר
    16/05/2023

קודם כל לכל רופא פריון יש את הניסיון וההבנה עד מתי לגדל הזקיקים.
    התיאור שלך לא מספק לתת התשובות, גם לא ציינת את גילך.
    בגדול אני חושב שהרופא שלך סך הכל עשה בסדר, ואם יצאו הרבה ביציות בשאיבה זה גם בסדר.
    את יכולה לדרוש את דף המעבדה וגם לקבוע שיחה עם מנהלת המעבדה שתסביר לך מה איכות הביציות שנשאבו, מה איכות העוברים, מה החזירו ולמה לא החליטו להקפיא.
    ברופא שלך את צריכה לתת אמון ואם אין לך תחפשי רופא אחר שיתן לך הרגשת ביטחון.
    כל רופא צריך להסביר לך מה הוא עושה ולמה, והיית צריכה לשאול את כל השאלות.
    אני בטוח שלשאלות שלך כל רופא יכול לענות בצורה אחרת לפי ניסיונו והבנתו את דרכי הטיפול באי פוריות הזוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ליה
    16/05/2023

אני בת 38.7
    תודה רבה על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוכמה לאחר מעשה הנה חוכמה שתוכל לשמש אותך אם תדרשי לטיפול נוסף,בכל מקרה חזקה על הרופא שלך שפעל כמיטב הבנתו יתכן בהחלט שגרירת הטיפול ליום ה-12 היה מיטיב עם התוצאה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/05/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו