הריון לא תקין- בטא עולה בקצב לא תקין ופרוגסטרון יורד

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הריון לא תקין- בטא עולה בקצב לא תקין ופרוגסטרון יורד
    מיכל
    25/05/2023

שלום רב,
    אני בטיפולי IVF, עם זרע קפוא של בן זוגי בשל טיפולי כימותרפיה שלו. ברקע הריון ספונטני ותקין לפני ארבע שנים. לא נמצאו אצלי בעיות, AMH תקין אבל גבולי לגילי.
    כרגע סבב שלישי של IVF, ההריון לא תקין.
    רמות הבטא לא מכפילות את עצמן בבדיקות כל יומיים:
    בדיקה ראשונה: 75
    בדיקה שנייה: 107
    בדיקה שלישית: 150
    בנוסף, הפרוגסטרון ירד מלפני יומיים, מ-172 ל-56.
    אני מבינה שכנראה מדובר בהריון חוץ רחמי- האם יש סיכוי שייעלם לבד לפני הנתונים כרגע? כלומר אני רואה שיש עלייה עדיין בבטא, אבל האם הירידה בפרוגסטרון מצביעה על כך שאולי בקרוב גם הבטא תרד לבד?
    אני מאוד חוששת מהסיכונים של הריון חוץ רחמי ורוצה לטפל בהקדם, בתקווה שזה ייסתיים באופן טבעי..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון

פרופ` דוד בידר
    25/05/2023

ההריון לא תקין אבל זה לא אומר שהוא חו ץ רחמי והוא יכול להיות תוך רחמי ולהתפתח באופן לא תקין שם.
    רמת הפרוגסטרון לא אומרת כלום.
    בשלב זה יש להמשיך לעקוב אחרי הבטא בתקווה שתרד ו תתאפס.
    אם הבטא יעלה צריך לחפש היכן ההריון הלא תקין ומה דרך הפעולה שצריך לנקוט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה- המשך שאלה

מיכל
    29/05/2023

המון תודה על המענה המהיר, האינפורמטיבי והמכבד.
    אתמול עשיתי בדיקת בטא נוספת:
    21.5- 75
    23.5- 107
    25.5- 150
    28.5- 520
    הפרוגסטרון ממשיך בירידה.
    הרופאה שלי שלחה אותי למיון כדי לשלול הריון חוץ רחמי, הרופא במיון אמר שייתכן שבסוף ההריון תקין לפי רמת הבטא האחרונה. אני ממש מבולבלת, להבנתי ההריון לא תקין. כרגע לא רואים כלום בשום מקום (לא ברחם ולא מחוץ אליו). אני ממש חוששת מהריון חוץ רחמי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` דוד בידר
    30/05/2023

הרופא במיוחד עדיין לא התמחה בצורה מוגמרת. ההריון לא תקין ולכן יש להמשיך לבדוק בטא ואם עולה צריך למצוא את ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו